Battery lawn mower LC 347iVX, BLi30, QC250 kit
 1. Vodič
 2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

Četiri stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom kupovine kosilice u 2023.

Želite kupiti kosilicu? Evo nekoliko stvari koje trebate imati na umu a koje vam pomažu da odaberete najbolju kosilicu.

Imate li malu, veliku, jednostavnu ili složenu baštu? Vrsta travnjaka i učestalost košenja određuju kakva kosilica vam treba u pogledu metoda rezanja, upravljivosti i pametnih funkcija.

Košenje sa stražnjim i bočnim pražnjenje

Imate li travnjak koji se rijetko kosi? Stražnje i bočno pražnjenje može obraditi visoku, bujnu ili grublju travu kako bi se posao obavio.

Zgrtanje prirodno đubri vaš travnjak

Metoda BioClip® (zgrtanje) je savršena ako često kosite travnjak i želite prvoklasne rezultate. Fino rezana trava će se brzo raspasti i vratiti na travnjak kao đubrivo i tako postati otpornija na sušu. Tražite komplet za zgrtanje? Pogledajte kompletni asortiman dijelova za kosilice.

Odabir kosilice s vrećom za sakupljanje

Kosilice s vrećom za sakupljanje uredne su i štede vrijeme jer više ne morate grabljama sakupljati otkos nakon košenja. U jesen ove vreće za sakupljanje možete koristiti za sakupljanje lišća. Ovo je i dobar način da izbjegnete alergijske reakcije na travu i smanjite širenje korova. Također možete dodati prikupljene ostatke trave u kompost kako biste poboljšali mješavinu komposta.

Kosilice

Saznajte više o našim kosilicama

Pročitajte više

Dodatne informacije za pomoć u pronalasku najbolje vrste kosilice za vaše potrebe 

 1. Širinu rezne platforme odaberite na osnovu površine vašeg travnjaka:
  • manje ili jednako 46 cm = do 500 m2
  • 47 – 50 cm = 500 – 800 m2
  • više od 51 cm = > 800 m2
 2. Ako imate travnjak srednje do velike veličine ili ako je malo složeniji, preporučujemo da kupite samohodnu kosilicu.
 3. Ako je vaš travnjak kompaktan, mogli biste razmisliti o kupovini ručne cilindrične kosilice koja ne ispušta direktne emisije i bukom ne uznemiruje vaše komšije.
 4. Ako niste sigurni koja metoda rezanja odgovara vašem travnjaku, ne morate se odlučiti. Odaberite kosilicu koja koristi nekoliko metoda rezanja kao što su vreća za sakupljanje i dodatak kompleta za zgrtanje.