TF 500-serie
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

O čemu treba razmišljati prilikom kupovine kultivatora

Kultivatori su odlični za razbijanje travnjaka ili za pripremu bašte za sjetvu. Prikupili smo nekoliko savjeta o kojima morate razmisliti prije nego što odlučite kupiti novi kultivator.

Naš asortiman se sastoji od dvije različite vrste kultivatora: s prednjim zupcima i stražnjim zupcima.

Hoćete li obavljati složenije poslove? Nabavite kultivator sa stražnjim zupcima!

Za velika i otvorena područja najprikladniji je kultivator sa stražnjim zupcima koji se okreću u suprotnim smjerovima i velikom radnom širinom.

Kultivatori sa stražnjim zupcima su namijenjene za korištenje na zbijenim tlima i travnjacima. Zahvaljujući pogonskim točkovima i zupcima koji se okreću u suprotnim smjerovima ovi uređaji vrlo učinkovito razrahljuju tlo. 

Obavljate manje baštenske poslove? Nabavite prednje zupce!

Modeli s prednjim zupcima su pogodni za manje radove uređenja okoliša, kao što je priprema cvjetnih gredica i bašti. Ove kultivatore pokreću zupci i dostupne su s radnom širinom od 24 cm do 85 cm. Manji modeli savršeni su za uže vrtne prostore, a mogu se opremiti i dodacima za razne vrtne zadatke.  

Kultivatori

Saznajte više o našim kultivatorima

Pročitajte više

Opšti savjet prilikom kupovine kultivatora

Za svestrane baštenske poslove mogli biste razmisliti o kupovini kultivatora s prednjim zupcima i dodatnom opremom za grabljenje mahovine, orezivanje ivica, prozračivanje i oranje. Ako imate više manjih baštenskih i cvjetnih gredica u bašti, obratite pažnju na to da kultivator koji odaberete ima ručke za nošenje ili transportne točkove. Za optimalnu upravljivost i kontrolu naši kultivatori imaju pogon za vožnju unazad.