Brushcutter 325R
 1. Vodič
 2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

Šta trebate razmotriti prilikom kupovine motornih kosa

Treba li vam novi rezač za raščišćavanje većih površina, visoke trave, grmlja ili rezanje žbunja ili manjeg drveća? Evo nekoliko stvari koje trebate imati na umu prije kupovine motornih kosa.

Motorne kose su odlična pomoć za zemljovlasnike i vlasnike šuma. Upotrebljavaju se za sve od brige o travnjaku do košenja visoke trave, mladica i suhog granja. Ako znate kako ćete ga koristiti, možemo vam pomoći da odaberete pravi.

Je li namijenjen za profesionalnu upotrebu?

Za profesionalnu upotrebu važno je odabrati profesionalnu motornu kosu s dugim vijekom trajanja, koji je također prikladan za posao koji planirate raditi. Modeli Husqvarna 500 naši su trimeri bez kompromisa, napravljeni za ugodnu upotrebu tokom dugih radnih dana.

Koju veličinu trebam odabrati?

Profesionalnim korisnicima je važnije izabrati ispravnu veličinu motornih kosa nego jednostavno odabrati najsnažniji model. Snažan motor pomaže u jednostavnijem rezanju žilavije vegetacije, ali je snažniji motor i teži. To može biti zamorno ako radite duže vrijeme, što će vas učiniti manje efikasnim. Kao profesionalac, možda biste željeli na raspolaganju imati nekoliko motornih kosa, ovisno o poslu koji radite. Prosječni korisnik bi se ipak trebao pobrinuti da je uređaj dovoljno snažan za jednostavno obavljanje predviđenog posla.

Savršene za vlasnike imanja

Ako radite na malom ili srednjem imanju ili u seoskom vrtu s grmljem, živim ogradama i malim drvećem, tada su motorne kose srednjeg raspona savršene za vaš posao. Glave možete mijenjati ovisno o tome kosite li travu ili žilaviju vegetaciju. Ove motorne kose su udobni, svestrani i jednostavni za upotrebu.

  Trimeri za živicu

  Saznajte više o našim trimerima za živicu

  Pročitajte više

  Koliko je jednostavna za korištenje?

  Pri odabiru motorne kose morate uzeti u obzir i to kako je lako promijeniti oštrice i glave trimera. Također se pobrinite da je lako promijeniti flaks kada koristite glavu trimera i da je mehanizam za uvlačenje niti praktičan. Husqvarna motorne kose imaju sistem uvlačenja Tap-&-Go, što znači da se flaks automatski uvlači nit kada se glava gurne u tlo.

  Šta trebate razmotriti prilikom kupovine obrezivača

  1. Važno je da se trimer za živicu lako pokreće, posebno ako nemate iskustva
  2. Velika snaga, veliki okretni moment i brzo ubrzanje važni su pri košenju vegetacije, ali nemojte birati mašinu koja je nepotrebno teška ako dugo radite
  3. Pobrinite se da pojasevi rasporede teret radi ugodne upotrebe i učinkovitosti
  4. Provjerite mogu li se ručke nakositi u odnosu na osovinu kako bi se spriječilo neravnomjerno opterećenje na leđa
  5. Provjerite mogu li se upravljači preklopiti za prijevoz i skladištenje
  6. Naši motori imaju kontrolu emisije za dobrobit radnog okoliša kao i općeg okoliša