R400 Gen II
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Savjeti za kupovinu

Pet stvari koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine rajdera u 2023.

Tražite rajder koji se savršeno uklapa u vašu baštu? Odabir pravog rajdera za posao uglavnom zavisi o vrsti trave koju ćete kositi i o tome kako izgleda bašta. Evo nekoliko stvari koje trebate imati na umu prije kupovine.

Kada koristiti BioClip® ili stražnje pražnjenje?

Imate li dobro održavan travnjak koji se često kosi? Tada je BioClip® najprikladnije rješenje vašim potrebama. Trava se reže na male komadiće (zgrtanje) koji se brzo raspadaju i vraćaju na travnjak kao đubrivo. Ako planirate rezati visoku bujnu travu ili grublju vrstu trave, bolje je da se odlučite za rezanje sa stražnjim izbacivanjem koja može obraditi veliku količinu trave. Svi naši modeli rajdera imaju ove dvije opcije.

Pogon na svim točkovima

Ako vaš travnjak može biti klizav ili je mjestimično strm ili ako namjeravate koristiti kosilicu cijelu godinu, AWD (pogon na sve točkove) sjajna je investicija. Omogućava vam bolju vuču kada vam zatreba.

Rajderi

Saznajte više o našim rajderima

Pročitajte više

Profesionalci ili vlasnici kuća

Naše napredne sjedeće kosilice su optimalan odabir za profesionalnu upotrebu tokom cijele godine za održavanje većih površina. Jedan primjer je R 420TsX AWD, opremljen funkcijama poput dvojih LED svjetala, HMI ekrana i podizača za opremu.

Imate li manju baštu i želite savršene rezultate kao i praktičnu upotrebu? Pogledajte naše manje sjedeće kosilice za rezidencijalnu upotrebu, poput R216T AWD, opremljene s LED svjetlima, kontrolama za jednostavan pristup i zglobno upravljanje. Sve sjedeće kosilice iz serije 200 pa nadalje imaju mjerač vremena kako biste upravljali intervalima servisiranja i održavanja.

Jednostavne za vožnju i upravljanje

Sve naše sjedeće kosilice imaju naprijed montirane rezne glave što vam omogućava bolju kontrolu nad radnim područjem. Ova vrsta rezne glave također vam omogućava da dođete do područja ispod grmlja i da se približite ogradama i zidovima. Osim toga, jedinstveno zglobno upravljanje pruža izvrsnu upravljivost i olakšava zaobilaženje prepreka. Na ovaj način ćete raditi učinkovitije i brže postizati izvrsne rezultate uz manje napora.

Želite li izvrsnu upravljivost u izazovnim uslovima? Odaberite pogon na svim točkovima (AWD) koji osigurava vuču na neravnim, mokrim i skliskim površinama i nagibima.

Višenamjenski nastavci

Širok raspon dodataka za sjedeće kosilice pomaže vam u obavljanju drugih baštenskih zadataka tokom cijele godine. Potražite sve dodatke, poput sakupljača za sakupljanje trave, lišća i krhotina. Grablje za mahovinu, prozračivač, rasipač i prikolica za pripremu travnjaka i oštrica za snijeg, čistač snijega ili četka za prednju montažu za čišćenje ulaza i staza tokom cijele godine.