Z 242F (ClearCut)
 1. Handleiding
 2. Aanbevolen producten
Koopadvies

Tips om in gedachten te houden bij aankoop van een zero-turn-maaier

Met een zero-turn-maaier kunt u zó dicht bij hoeken maaien dat er weinig werk voor de trimmer overblijft. Hierna volgen een aantal punten waar u aan moet denken als u een nieuwe zero-turn-maaier wilt kopen.

Het ontwerp van de zero-turn-maaier, met zijn hoge capaciteit en snelle wendbaarheid, vindt zijn oorsprong in typisch commercieel gebruik. Onze zero-turn-maaiers voor landeigenaren worden naast onze commerciële modellen geproduceerd. Dit houdt in dat deze machines zware maaitaken efficiënt, snel en gemakkelijk kunnen uitvoeren op grote oppervlakten.

Bent u een professional of particulier?

De grootte van het te maaien gebied is de belangrijkste factor bij aanschaf van een zero-turn-maaier.

Onze zero-turn-maaiers voor particulieren zijn over het algemeen kleiner, zodat deze minder parkeerruimte innemen als dit type maaiers stilstaan. Deze maaiers kunnen bovendien kleinere doorgangen in de tuin maaien. Het grootste model voor particulieren of landeigenaren kan ruim 1 hectare per uur aan.

Als u op zoek bent naar een nieuwe zero-turn-maaier, kunt u een keuze maken uit ons brede aanbod met krachtige motoren en grotere brandstoftanks. De professionele modellen zijn sneller en kunnen grotere oppervlakten aan, tot bijna 3 hectare per uur.

Propaan

Propaan is een geweldige manier om emissies en brandstofkosten te verlagen, en van mogelijk belastingvoordeel te profiteren. Maar propaan kent veel meer voordelen. Een propaanmotor hoeft minder vaak te worden gerepareerd omdat propaan niet veroudert. Als u een machine zoekt waarmee u een hele werkdag aan de slag kunt, zou u de aanschaf kunnen overwegen van de optionele dubbele tanks van circa 15 kg die 53 liter brandstof bevatten.

  Zero-turn-maaiers

  Meer informatie over onze zero-turn-maaiers

  Meer lezen

  Algemene feiten over de zero-turn-maaier van Husqvarna

  • Onze zero-turn-maaiers zijn duurzaam, met een stabiel frame en een krachtige, betrouwbare motor. Alle onderdelen zijn bestand tegen veeleisende werkomstandigheden.
  • Een comfortabele bestuurdersomgeving en efficiënte trillingsdemping verhogen het comfort en verminderen vermoeidheid
  • Alle bedieningselementen zijn gemakkelijk bereikbaar
  • Grote, brede achterwielen oefenen minder druk uit op het gazonoppervlak, waardoor het gras minder platgeslagen wordt en de toegankelijkheid wordt verbeterd. Een laag zwaartepunt biedt tractie en stabiliteit: een voordeel als de grond ongelijkmatig is.
  • Een efficiënt koelsysteem is van belang om de machine lange perioden op een optimale temperatuur te houden, vooral op warme dagen