Automower®14-02-2023

Problem med mobilforbindelsen til Automower®-robotplæneklipperen

Det mobile netværk giver normalt en stabil forbindelse til Husqvarna Cloud og Automower® Connect-appen, men i nogle tilfælde kan du opleve, at din robotplæneklipper afbrydes fra Automower® Connect-appen.

Hvad sker der, når plæneklipperen kobles fra mobilnetværket?

Når plæneklipperen kobles fra mobilnetværket, gælder følgende:

• Plæneklipperen fortsætter med at slå græsplænen som normalt i henhold til tidsplanen.
  • Plæneklipperen kan ikke kommunikere med Husqvarna Cloud ved hjælp af mobilnetværket.
  • Du kan sende kommandoer ved hjælp af smart home-tjenester som f.eks. Google Home, Amazon Alexa og IFTTT, men plæneklipperen vil ikke kunne modtage eller følge kommandoerne. Kommandoer fra smart home-tjenester, der sendes, når plæneklipperen afbrydes, gemmes ikke til senere.
  • Du kan styre plæneklipperen ved hjælp af Automower® Connect-appen, hvis du har forbindelse til din plæneklipper via Bluetooth og er inden for 30 meter fra plæneklipperen.
  • Plæneklipperen opretter automatisk forbindelse til Husqvarna Cloud, så snart den modtager et netværkssignal. Derefter kan du styre plæneklipperen som normalt med Automower® Connect-appen og smart home-tjenester. Automower® Connect-dashboardet viser, når din plæneklipper er tilsluttet.
  • Hvis plæneklipperen blev afbrudt efter en stop- eller pause-kommando (se nedenfor), skal du trykke på START på plæneklipperen for at genstarte driften og få den til at oprette forbindelse igen.

En Automower®-model, der kommunikerer med Husqvarna Cloud ved hjælp af både mobil- og Wi-Fi-forbindelse, skifter automatisk til en Wi-Fi-forbindelse, hvis der ikke er noget mobilsignal, og du kan styre plæneklipperen som normalt. Den vises ikke som afbrudt, når der ikke er noget mobilsignal.

Hvorfor har min plæneklipper mistet forbindelsen?

Der er flere mulige årsager til, at plæneklipperen kan afbryde forbindelsen til mobilnetværket. Der kan være midlertidige netværksproblemer eller dårlig dækning i dit område, din mobilenhed kan have mistet forbindelsen til internettet, eller en indstilling kan være blevet ændret.

For nogle modeller, hvis betjeningen ikke genstartes inden for en bestemt tid, efter at STOP-knappen er trykket ned, eller plæneklipperen er sat på pause, ændres status for din plæneklipper til Stoppet – Afbrudt eller På pause – Afbrudt for at spare batteri. Dette er normal adfærd. Tidsrummet før frakobling varierer mellem 25 minutter og 5 timer afhængigt af batteriniveauet. Når dette sker, skal du trykke på START på plæneklipperen for at genstarte driften og få den til at oprette forbindelse igen. Bemærk, at produktet normalt ikke stopper eller holder pause, fordi det er afbrudt. I stedet bliver den afbrudt, fordi den er blevet sat på pause eller stoppet.

Foretag fejlfinding af en mobilnetværksforbindelse

I mange tilfælde er en simpel genstart af plæneklipperen eller mobilenheden tilstrækkelig, men hvis problemet fortsætter, kan det være nødvendigt at udføre fejlfinding. Løsningerne varierer afhængigt af Automower®-modellen, status eller indstillinger for plæneklipperen eller din mobile enhed, dækningen af mobilnetværket osv.

Den nemmeste måde at fejlfinde problemet på er ved at bruge vores produktassistent. Den vil guide dig til en løsning trin for trin baseret på din specifikke situation.

Åbn produktguiden

Hvis du foretrækker ikke at bruge produktassistenten, skal du se oplysningerne nedenfor.

Her er et par grundlæggende ting, du kan prøve:

1. Genstart plæneklipperen: Indstil produktet til OFF og derefter til ON.
  2. Genstart telefonen.
  3. Genstart Automower® Connect-appen. iOS | Android
  4. Sørg for, at du har den nyeste version af Automower® Connect-appen installeret. App Store | Google Play
  5. Kontroller, at din telefon har en internetforbindelse.
  6. Sørg for, at plæneklipperen har tilstrækkelig dækning ved at kontrollere netværksikonet på plæneklipperens display. Hvis dækningen altid er dårlig, kan det være en god ide at kontakte din forhandler for at lade dem hjælpe dig med at skifte til en anden netværksudbyder (mod betaling).
  7. Kontrollér, om der er midlertidige netværksproblemer i mobilnetværket. Hvis netværket er nede i dit område, indstilles status for din plæneklipper til Afbrudt. Hvis du vil oprette forbindelse til plæneklipperen igen, skal du vente, indtil netværksproblemerne er løst.
  8. For modeller, der understøtter FOTA: Hvis der er en ny firmware tilgængelig, skal du kontrollere, at du har installeret den. Se Automower® Connect-appen for at få besked om opdateringer.

Genstart Automower® Connect-modulet

Hvis ovenstående ikke virker, kan du prøve at genstarte Automower® Connect-modulet. Dette kan gøres ved hjælp af plæneklipperens display eller Automower® Connect-appen, afhængigt af hvilken Automower®-model du har. Bemærk, at det kan tage noget tid for plæneklipperen at oprette forbindelse til Husqvarna Cloud efter en genstart.

Med Automower® Connect-appen

1. Sørg for, at du er inden for Bluetooth-rækkevidde, og opret forbindelse til plæneklipperen ved hjælp af Bluetooth.
  2. Vælg Indstillinger i Automower® Connect-appen, og tryk på Automower® Connect.
  3. Sluk for Automower® Connect-modulet i plæneklipperen ved at deaktivere Automower® Connect-funktionen.
  4. Vent 5 minutter.
  5. Genstart Automower® Connect-modulet i plæneklipperen ved at aktivere Automower® Connect-funktionen.

Med plæneklipperens display

1. Gå til Tilbehør > Automower® Connect.
  2. Sluk for Automower® Connect-modulet i plæneklipperen ved at deaktivere Automower® Connect-funktionen.
  3. Vent 5 minutter.
  4. Genstart Automower® Connect-modulet i plæneklipperen ved at aktivere Automower® Connect-funktionen.

Fuldfør parringsprocessen

Nedenstående oplysninger gælder for følgende Automower®-modeller:

• Automower® 405X
  • Automower® 415X
  • Automower® 430X NERA
  • Automower® 435X AWD
  • Automower® 450X NERA
  • Automower® 450X EPOS™
  • Automower® 450XH EPOS™
  • Automower® 535 AWD
  • Automower® 550 EPOS™
  • Automower® 550H EPOS™

Hvis du kommer uden for plæneklipperens Bluetooth-rækkevidde, når du har oprettet forbindelse via Bluetooth, skifter plæneklipperen automatisk til en mobil netværksforbindelse. Hvis plæneklipperen ikke er parret med Automower® Connect og Husqvarna Cloud ved hjælp af mobilnetværket, vises den som Afbrudt, når du er uden for plæneklipperens Bluetooth-rækkevidde. Derefter skal du starte en ny parring.

Gør et af følgende for at kontrollere, om plæneklipperen er parret ved hjælp af mobilnetværket:

• Vælg Indstillinger i Automower® Connect-appen, og tryk på Automower® Connect. Hvis der står Afbrudt, er plæneklipperen ikke parret ved hjælp af mobilnetværket.
  • Log på Automower® Connect-appen med en anden enhed. Hvis plæneklipperen ikke vises under Mine plæneklippere på den anden enhed, er plæneklipperen ikke tilsluttet via mobilnetværket.

Par din plæneklipper med Automower® Connect ved hjælp af mobilnetværket

1. Sørg for, at du er inden for Bluetooth-rækkevidde, og opret forbindelse til plæneklipperen ved hjælp af Bluetooth.
  2. Vælg Indstillinger i Automower® Connect-appen, og tryk på Automower® Connect.
  3. Tryk på Start ny parring for at starte en ny parringsproces, og følg derefter instruktionerne på skærmen.

Fungerer det stadig ikke?

Hvis du har prøvet ovenstående, og forbindelsen stadig ikke fungerer, skal du kontakte din lokale forhandler.

Flere oplysninger