Συμβουλές αγορών

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε ένα αλυσοπρίονο

Θέλετε να κλαδεύετε θάμνους ή να κόβετε δέντρα; Όταν αγοράζετε ένα νέο αλυσοπρίονο, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι πώς θα το χρησιμοποιείτε. Όταν ψάχνετε για ένα νέο αλυσοπρίονο, πρέπει να έχετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα που θα διευκολύνουν την εργασία σας.

Ισχύς και βάρος

Αν είστε αρχάριοι στη χρήση ενός αλυσοπρίονου, καλύτερα να επιλέξετε μια ελαφρύτερη έκδοση, καθώς είναι πιο εύκολες στο χειρισμό. Ωστόσο, ακόμα και οι επαγγελματίες χρήστες, που εργάζονται πολλές ημέρες στο δάσος, είναι φυσικό να εκτιμήσουν ένα ελαφρύ αλυσοπρίονο.
 
Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το νέο σας αλυσοπρίονο είναι αρκετά ισχυρό για την εργασία που σας ενδιαφέρει. Αν πρόκειται να κάνετε βαριές εργασίες, θα χρειαστείτε περισσότερη ισχύ αλλά και τον σωστό εξοπλισμό κοπής. Οι περισσότεροι εξειδικευμένοι αντιπρόσωποι μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος.

Οι δονήσεις μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς

Αν είστε επαγγελματίας, είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι το αλυσοπρίονο έχει χαμηλές δονήσεις, για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού των χεριών σας. Ωστόσο, ακόμη και αν το χρησιμοποιείτε περιστασιακά μόνο, οι χαμηλές δονήσεις σάς προσφέρουν πιο άνετη χρήση.

X-cut

Βενζίνης ή μπαταρίας;

Ένα βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο είναι η καλύτερη επιλογή, αν εργάζεστε πολλές ώρες στο δάσος, καθώς δεν χρειάζεται να μεταφέρετε επιπλέον μπαταρίες μαζί σας. Ωστόσο, αν κάνετε μόνο εργασίες κηπουρικής, ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Αν αγοράσετε δύο μπαταρίες, μπορείτε να φορτίζετε τη μία ενώ χρησιμοποιείτε την άλλη. Η χρήση ενός ηλεκτρικού αλυσοπρίονου είναι επίσης πρακτική και άνετη, καθώς παράγει μικρότερες δονήσεις και είναι λιγότερο θορυβώδες. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για καυσαέρια και εκπομπές.

Λίστα ελέγχου κατά την αγορά αλυσοπρίονου:

 1. Εκπομπές 
  Οι περισσότερες χώρες έχουν αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές καυσαερίων, αλλά πολλά παλαιότερα αλυσοπρίονα δεν τους εφαρμόζουν. Βεβαιωθείτε ότι το αλυσοπρίονό σας συμμορφώνεται με αυτούς τους κανονισμούς, τόσο για το δικό σας καλό όσο και για το καλό του περιβάλλοντος.

 2. Ισορροπία
  Βεβαιωθείτε ότι το αλυσοπρίονο έχει καλή ισορροπία και κάθεται καλά στο χέρι σας. Η αλλαγή λαβής για το αλυσοπρίονο θα πρέπει να είναι εύκολη χωρίς να χάνει την ισορροπία του, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει πολύ κατά τη χρήση του.

 3. Ασφάλεια
  Φυσικά, πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές πτυχές που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά ενός αλυσοπρίονου. Βεβαιωθείτε ότι το πριόνι έχει πολλά δοκιμασμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού. Επίσης, χρησιμοποιείτε πάντα τον σωστό εξοπλισμό προστασίας, όταν εργάζεστε με το αλυσοπρίονο.

 4. Συντήρηση
  Για να εξοικονομήσετε χρόνο κατά τη συντήρηση του αλυσοπρίονου, βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο αέρα και η αντλία καυσίμου είναι εύκολα προσβάσιμα, καθώς και ότι είναι εύκολο να σφίξετε την αλυσίδα.
Αλυσοπρίονα

Μάθετε περισσότερα για τη σειρά αλυσοπρίονών μας

Μάθετε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Εμφάνιση 10 από 134