Robotfűnyírók minden kerttípushoz

A Husqvarna Automower® használatával sok-sok órányi szabadidőhöz juthat. Fűnyírás helyett a családjával és barátaival, illetve szórakoztatóbb tevékenységekkel töltheti az idejét. Mindeközben pázsitja tökéletes formában marad, hála robotfűnyírójának. Csendben és zökkenőmentesen, esőben és napsütésben.

Minden kert egyedi. Az Automower® széles termékkínálatában szereplő különböző modellek között a kisebb városi kertektől kezdve az akár 5000 m2-es, komolyabb kihívást jelentő területekhez is kínálunk megoldást. A Husqvarna Automower® közismert arról, hogy a félreeső területekkel és szűk átjárókkal tarkított, bonyolult gyepekkel is megbirkózik.

Termékfunkciók, amelyek kiváló pázsitot biztosítanak

A vezetőhuzalnak köszönhetően az Automower® a távoli területeket is képes elérni. Segít a fűnyírónak a lehető legrövidebb úton visszatalálni a töltőállomáshoz, így energiatakarékos, és látható nyomokat sem hagy.

A Husqvarna Automower® érzékeli a keskeny átjárókat, és még a legkisebb réseken is gond nélkül átjut.

A Husqvarna Automower® bármilyen időjárási viszonyok között kiváló nyírási eredményt nyújt. A létfontosságú alkatrészek biztonságban vannak az esővel, a porral és a fűnyesedékekkel szemben.

A kert testreszabott virtuális feltérképezésének köszönhetően különféle munkaterületeket határozhat és nevezhet meg, időbeli ütemezéseket és vágási magasságokat állíthat be, valamint tiltott zónákat alakíthat ki, hogy védje a folyamatban lévő kerti munkákat. Innovatív gyepápolás, amely zökkenőmentesen illeszkedik kertjéhez és életviteléhez.

Az Automower® automatikusan visszatalál a töltőállomásra. Nagyjából 60 percig töltődik, majd folytatja a fűnyírást – mindezzel Önnek nem kell foglalkoznia.

Meg fog lepődni, hogy milyen hamar a hétköznapi élet részévé válik a Husqvarna Automower® robotfűnyíró. Szinte észre sem veszi majd, ahogyan fűnyírója a kertben gurulva gyorsan, csendben és hatékonyan elvégzi munkáját.

Az optimalizált kialakításnak és az intelligens működésnek köszönhetően a Husqvarna Automower® 435X AWD akár 70%-os vagy 35°-os lejtőkkel is megbirkózik, míg egyéb modelljeink számára a 45%-os dőlésszög sem szab gátat.

A robotfűnyíró fagyos időben automatikusan megszakítja a nyírási ütemtervet, ezzel segítve a pázsit kímélését.

A robotfűnyíró külsejét és alját kerti tömlővel is lemoshatja. A mellékelt karbantartó szerszámmal a fedél könnyen eltávolítható, így mindenhol könnyen tisztítható és elérhető.

A lehető legokosabb választás

Az Automower® alkatrészeinek körültekintő tervezése során arra törekedtek, hogy azok a lehető legintelligensebbek és legfelhasználóbarátabbak legyenek. A Husqvarna örökségéhez hűen az Automower® a legújabb technológiákat alkalmazza, és egyidejűleg a svéd mérnöki tudomány kimagasló megbízhatóságát kínálja.

A GPS-irányítású navigációnak és a beépített érzékelőknek köszönhetően az Automower® működése olyan tényezők szerint állítható be, mint a fű növekedése, az időjárási tényezők és a terület nehézségi foka. Bármennyire is összetett legyen kertje, a pázsit mindig egészséges és gondozott hatást kelt majd, minimális mennyiségű mohával, vagy anélkül. A Husqvarna Automower® emellett fejlett akadályérzékelő technológiával is rendelkezik. A biztonságos kezelés biztosítása mellett ez a Husqvarna biológiai sokféleséggel kapcsolatos kezdeményezésének létfontosságú része, amely azt a célt tűzte ki, hogy megszűnjenek a kisállatokat és a termékeinket érintő balesetek.

Az Automower® Connect teljes körű távvezérlést biztosít okostelefonján keresztül, és valós időben követheti nyomon fűnyírója tevékenységét. Az Automower® hangvezérléssel is működtethető az Amazon Alexa vagy a Google Home segítségével, az IFTTT-rutinok részeként és Gardena öntözőrendszerébe integrálva


Termékfunkciók az intelligensebb mindennapi használathoz

A GPS-nyomkövetésnek és a teljes körű csatlakoztathatóságnak köszönhetően nyomon tudja követni Automower® fűnyíróját, így bárhonnan frissítheti annak beállításait. Az Automower® Connect funkció az összes X-Line modellben megtalálható. A Connect@ Home (Bluetooth® kapcsolat) funkcióval ellátott Automower® modellek esetén az Automower® Connect készlet kiegészítőként kapható.

*Az Automower® Connect 10 éves mobilszolgáltatási szerződést foglal magába. Ez csak akkor érvényes, ha egy külső szolgáltató megfelelő mobillefedettséget biztosít a területen.

A beépített GPS rendszer térképet készít a kertről, amelyen még a határolóhuzal és a vezetőhuzalok elhelyezkedését is jelöli. Így a Husqvarna Automower® emlékezni fog arra, hogy a kertnek mely részét nyírta már le, és ennek megfelelően módosítja a nyírási mintázatot. Ez optimalizált gyeplefedettséget és kiváló vágási eredményt biztosít.

Az Automower® a fűnyírás időtartamát a környezeti feltételeknek megfelelően alakítja, így többet dolgozik azokban az időszakokban, amikor a fű intenzíven nő, és kevesebbet, amikor száraz, napos az idő.

Amikor az átlagosnál magasabb fűvel rendelkező területre ér, az Automower® egy összpontosított, szisztematikus spirális minta szerint fog dolgozni, hogy kiegyenlítse a különbségeket.

Az Automower® 450X és 435X AWD ultrahangos technológiát alkalmaz a vágási tevékenység útjában lévő tárgyak érzékelésére. A fűnyíró lelassít, hogy csak finoman ütközzön a tárggyal, majd elfordulva folytatja munkáját.

Minden Automower® a keskeny, akár 60 cm-es átjárókkal is elboldogul. Az Automatikus átjárókezelés funkció megkönnyíti az üzembe helyezést, és segít, hogy a fűnyíró minél kevesebb keréknyomot hagyjon maga után.

Az Automower® és a nagy teljesítményű Gardena Smart System összekapcsolásával még intelligensebb kapcsolatot alakíthat ki a kertjével. Az Automower® gondoskodik róla, hogy tökéletesen levágott és egészséges pázsitja legyen, míg a Gardena Smart System – amely az általa mért talajnedvességnek, kinti hőmérsékletnek és fényintenzitásnak megfelelő vízmennyiséggel öntöz – zölden és frissen tartja azt. A Gardena Smart System az Automower® Connect szolgáltatással ellátott minden termékkel működik, ha a használati területen van elérhető külső 2G/3G szolgáltató.

Az Automower® Connect funkcióval robotfűnyírója tökéletesen beépíthető intelligens otthonába. Az Amazon Alexa, illetve Google Home alkalmazások használatával hangparancsokkal vezérelheti fűnyíróját, és az IFTTT kisalkalmazásokban is használhatja azt. Talán azt szeretné, hogy a fűnyíró leparkoljon, amikor a gyerekek hazaérkeznek az iskolából, illetve az időjárással is tökéletesen összehangolhatja.

Biztonságra tervezve

Minden Automower® magas szintű biztonságot nyújt, és alapos tesztelésen esik át, hogy megfeleljen a fűnyíró, a felhasználó és az állatok biztonsága érdekében támasztott követelményeknek. Mindez az időtálló kialakításnál kezdődik. A gumiütköző, a megbízható golyóscsapágyak és a kefe nélküli motor a fűnyíró védelmét szolgáló alapvető alkatrészek.

Az Automower® több olyan kialakítási jellemzővel is rendelkezik, amelyek csökkentik a sérülés kockázatát. A vágótárcsa központi elhelyezése tudatos tervezési megoldás a balesetek csökkentése érdekében, mivel nagy helyet biztosít a kések és a fűnyíró külső karosszériája között. Ráadásul az Automower® több érzékelővel is rendelkezik, amelyek a sérülések elkerülése érdekében érzékelik a vágás útjába helyezett tárgyakat. Ezek az érzékelők biztosítják, hogy a fűnyíró akadályba ütközéskor megálljon, tolasson és megforduljon. Az olyan modellek, mint a 450X és a 435X AWD még ultrahangos érzékelőket is használnak a kisebb tárgyak érzékelésére. Továbbá az Automower® kései nem rögzített helyzetűek, hanem elforduló kialakításúak – így ha szilárd tárgynak ütköznek, azonnal visszahajlanak a vágókorongba.

2018-ban meghatároztunk egy jövőképet, amely keretében arra törekszünk, hogy teljes mértékben megszüntessük a kisállatokat, embereket és termékeinket érintő baleseteket. Tevékenységeink közé tartozik például egy sünkutatóval való együttműködés és a megszerzett információk felhasználása robotrendszereink továbbfejlesztése érdekében. Emellett az Automower® Connect alkalmazás Vadvilágkímélő funkciójának segítségével a felhasználók biztosíthatják, hogy robotfűnyírójuk ne legyen mozgásban, amikor a sünök és más éjszakai állatok a legaktívabbak – vagyis alkonyattól hajnalig.

Az Automower® számos biztonsági funkcióval is rendelkezik. Például a fűnyíró felemelésekor működésbe lépő riasztónak köszönhetően megelőzhető a lopás. A riasztást csak a termék egyedi PIN-kódjának megadásával lehet kikapcsolni. Bizonyos modelleken GPS-követés is elérhető, így a világ bármely pontjáról nyomon követheti fűnyírója helyzetét.

1995 óta a világ vezető robotfűnyíró-gyártója

Az első Automower® termék 1995-ös bemutatása óta a Husqvarna a világ vezető robotfűnyíró-gyártója. Büszkék vagyunk rá, hogy mi indítottuk el ezt a robotevolúciót – és amíg szükség lesz fűnyírásra, biztosan nem állunk le vele.

Napjainkban világszerte 2 millió kertben használnak Husqvarna robotfűnyírót. A külső vizsgálatok és közvéleménykutatások eredményeként az Automower® megoldásokat újból és újból a legmagasabb teljesítményt nyújtó terméknek találták.

Az Automower® termékek rendkívüli megbízhatóságukról, valamint a váratlan megállások minimális mértékéről ismertek. Legyen akár nappal vagy éjszaka, eső vagy napsütés, biztos lehet benne, hogy könnyedén végzi dolgát.

Zaj, kipufogógázok és aggodalmak nélkül

Automower® fűnyírója nemcsak kertjével lesz jóban, de a szomszédokkal is. Minimális energia felhasználásával formában tartja pázsitját, és mivel sem benzin, sem olaj nem szükséges hozzá, káros anyagokat és gázokat sem bocsát ki. A piacon elérhető robotfűnyírók közül az Automower® kínálja a legalacsonyabb észlelhető zajszintet.

A borotvaéles kések által biztosított friss vágási felület fokozza a természetes növekedést és a fű minőségét is javítja. A talajon visszamaradt fűnyesedékek trágyaként szolgálnak, így minél több ideig járatja odakint fűnyíróját, annál egészségesebb pázsitot fog kapni.

Alacsony az energiafogyasztása, és nem kell aggódni az üzemanyag vagy a károsanyag-kibocsátás miatt, így az Automower® környezetbarát választás. Ez a fűnyírás természetes módja – ma és holnap egyaránt.

Szolgáltatások

(7)