Ismerje meg a berendezések nyomon követésének egy egyszerűbb módját!

Csak szereljen érzékelőt a berendezésre, és mindig pontosan tudni fogja, hogy gépei éppen hol találhatók, mennyit használták őket, vagy hogy mikor érkezik el a szervizelés és a csere ideje. Ráadásul professzionális robotfűnyíróink használata esetén még érzékelők felszerelésére sincs szükség. Mindezek a naprakész információk – amelyek könnyen elérhetők telefonjáról, táblagépéről vagy laptopjáról – lehetővé teszik, hogy sok időt és pénzt takarítson meg, és még tovább fejlessze vállalkozását.

Próbálja ki a Husqvarna Fleet Services™ szolgáltatást 3 hónapig előfizetési díj nélkül.

A hat fő lépés az induláshoz

 1. Hozzon létre egy fiókot a husqvarna.com oldalon.
 2. Küldjön meghívást a felhasználók alapcsapatának.
 3. Töltse le az alkalmazást a terepmunkához és a tárolási helyekhez.
 4. Vegyen fel gépeket a leltárjegyzék létrehozásához.
 5. Helyezzen érzékelőket azokra a gépekre, amelyeket csatlakoztatni szeretne.
 6. Hívja meg a vállalat többi felhasználóját.

És indulhat is!

Mit szeretne csinálni?

Fleet Services Search inventory in app - web version NW-CROP

Minden felszerelés egy helyen

Ne hagyatkozzon a papírmunkára. A Husqvarna Fleet Services™ szolgáltatással Ön csak ellenőrzi a leltárjegyzéket, és pontosan tudja, hogy az egyes típusokból hány géppel rendelkezik. Adjon nekik egyedi neveket, és könnyen meg tudja mondani, hogy melyik melyik. A leltárjegyzék a vállalat összes felhasználója számára elérhető lehet. Mindenféle kertépítő berendezéshez, valamint haszongépjárművéhez és teherautójához, sőt más gyártók termékeihez is hozzáadhat érzékelőket. A szerviz- és javítási funkciót is magában foglaló berendezés-leltárjegyzék ingyenes.

Fleet Services Machine list map - web version NW-CROP

Kövesse az összes gépet a térképen

Mindig tudhatja, hol volt utoljára a berendezése. Minden alkalommal, amikor egy érzékelővel ellátott gép az alkalmazást futtató okostelefon vagy táblagép közelébe kerül, annak helyzete regisztrálásra kerül. Így amikor egy berendezést keres, csak meg kell néznie a térképet, hogy megtudja, a raktárban van-e, szervizelésre lett-e elszállítva, vagy éppen dolgozik-e valahol. Robotfűnyíróink beépített GPS-szel és csatlakoztathatósággal rendelkeznek, így folyamatosan nyomon követhetők.

Fleet Services Machine usage in app - Web version - NW-CROP

A használat időpontjának és időtartamának megtekintése

Tudja, hogy valójában mennyit használja a különböző típusú berendezéseit? A statisztikák segítségével egyszerűen összeállíthat egy munkanaplót, és pontosan láthatja, hogy mikor és mennyit használta őket, ami részletes üzleti betekintést nyújt a szezon során. Ez lehetővé teszi, hogy a megfelelő flottával rendelkezzen, és elkerülje az alig használt gépekkel kapcsolatos felesleges költségeket. Arra vonatkozóan is értékes útmutatást kap, hogyan tervezheti meg jobban a munkáját, hogy növelje hatékonyságát és termelékenységét.

Fleet Services, Maintenance plan, Web version - NW-CROP

Szervizelőzmények és értesítések

Az érzékelők nyomon követik minden egyes berendezés pontos motorüzemidejét. A rendszerbe betekintve mindig meg tudja állapítani az egyes gépek tényleges korát és szervizelőzményeit, valamint a szerviz- és javítási költségeket (beleértve a pótalkatrészeket is). Így könnyebben megállapíthatja, mikor van itt az ideje, hogy egy újra cserélje. Ezenkívül értesítést kap, ha egy gépet szervizelésre kell küldeni. Így időben karbantarthatja, elkerülheti a szükségtelen szervizelési költségeket, és csökkentheti a nem tervezett és költséges leállások kockázatát.

Nézze meg működés közben

A Husqvarna Fleet Services™ alkalmazás és a Husqvarna Fleet Services™ Gateway alkalmazás segítségével megnézheti, milyen egyszerű a Husqvarna Fleet Services™ segítségével nyomon követni a berendezései használatát.

A robotfűnyírók teljes körű vezérlése

Minden professzionális 500-as sorozatú robotfűnyírónk alapfelszereltségként beépített csatlakozási lehetőséggel és Husqvarna Fleet Services™ előfizetéssel rendelkezik. Ezzel bárhonnan elindíthatja, leállíthatja és módosíthatja a vágási magasságot vagy beállíthatja a működési időszakot – egyszerre egy vagy több fűnyíróhoz. Valós időben követheti őket a térképen. Hiba esetén azonnal értesítjük Önt. Ezek a működési információk lehetővé teszik, hogy javításokat hajtson végre a zökkenőmentes és hatékony működés érdekében. Nézze meg, hogy digitális eszközünkkel hogyan vezérelheti robotnyíróit.

Tudja meg, hogyan fejlesztheti vállalkozását

Husqvarna FleetServices, Money, Investments
Fektessen be a valóban szükséges berendezésekbe, ne azon berendezésekbe, amelyekről úgy gondolja, hogy szükségesek!
A géphasználati jelentés megmutatja, hogy ténylegesen hány gépet használ. Előfordulhat, hogy ugyanezeket a feladatokat kevesebb készülékkel is el tudja végezni. És minden egyes gép motorhasználati órái segítenek azonosítani, mely gépek fognak kitartani a következő szezon végéig.
Husqvarna FleetServices, Preventive Maintenance
A megelőző karbantartással időt és pénzt takaríthat meg.
A Husqvarna Fleet Services™ segítségével karbantartási stratégiát állíthat be minden gépcsoporthoz. Emlékeztetőket kaphat a megelőző karbantartásról a különböző típusú berendezések ajánlott szervizintervallumai alapján. Ez minimálisra csökkenti a költséges leállások és javítások kockázatát, valamint lehetővé teszi a gép hosszabb élettartamát.
CO2 emissions - Carbon footprint calculator (Next Web crop)
Szerezzen be egy praktikus eszközt a CO2-kibocsátás csökkentésére!
Akár egy önkormányzatnál, akár egy kereskedelmi vállalkozónál dolgozik, a CO2-kibocsátás csökkentése fontos cél. A Széndioxid-lábnyom-kalkulátor tartalmazza a szükséges adatokat és információkat, amelyeket figyelembe kell vennie – és természetesen –, az elért eredményekről jelentést tehet az érdekelt feleknek.
Illustration Concept Stop Watch (Next Web Crop)
Töltsön kevesebb időt a berendezések kezelésével!
A Husqvarna Fleet Services™ szemmel tartja Ön helyett a berendezést. A heti jelentések és üzenetek figyelmeztetik, ha bármi gond van. Ez időt takarít meg. És mint tudja, az idő pénz.

Hogyan működik

A rendszer a gépérzékelők vagy – professzionális robotnyíróink esetében – a beépített csatlakoztathatóság révén követi nyomon a berendezéseit. A berendezés adatai Bluetooth-on keresztül kerülnek továbbításra (az Automower® esetében 2G/3G-n keresztül). Az adatokat kétféleképpen lehet gyűjteni.

Adatgyűjtés a terepen
Amikor egy megbízást teljesít, és kikapcsolja a berendezést, akár egy szünet erejéig, akár a napi munka befejeztével, az összes új gépadat könnyen összegyűjthető. Mindössze annyit kell tennie, hogy bejelentkezik telefonján a Husqvarna Fleet Services™ alkalmazásba, és minden adat automatikusan feltöltődik a fiókjába.

…és vissza a műhelybe
Az adatgyűjtés másik módja a műhelyben történik. Ha a műhelyben egy Android mobiltelefonon (vagy táblagépen) mindig fut a Husqvarna Fleet Services Gateway alkalmazás, akkor az összes rögzített adat automatikusan feltöltődik, amikor a gépeket műszak után visszaviszik tárolásra.

Ezen alkalmazások kombinációja azt jelenti, hogy az Ön felhőalapú fiókja mindig frissített gépadatokkal rendelkezik, amelyek bármely eszközről könnyen elérhetők.

A hat fő lépés az induláshoz

 1. Hozzon létre egy fiókot a husqvarna.com oldalon.
 2. Küldjön meghívást a felhasználók alapcsapatának.
 3. Töltse le az alkalmazást a terepmunkához és a tárolási helyekhez.
 4. Vegyen fel gépeket a leltárjegyzék létrehozásához.
 5. Helyezzen érzékelőket azokra a gépekre, amelyeket csatlakoztatni szeretne.
 6. Hívja meg a vállalat többi felhasználóját.

És indulhat is!

Mit szeretne csinálni?

Hardver

Erre van szüksége a kézi és kerekes gépek csatlakoztatásához. Ezenkívül szüksége van egy külön erre a célra szolgáló telefonra vagy táblagépre, rajta a Husqvarna Fleet Services™ Gateway alkalmazással, amelyet felszerelt a tárolóba. 

Husqvarna FleetServices, Machine Sensor
Gépérzékelő
A gépérzékelő lehetővé teszi mindenféle kézi és kerekes gép csatlakoztatását.
Husqvarna FleetServices, Sensor Key
Fleet gépérzékelő kulcs
Az érzékelő nyitására és zárására szolgál, például az akkumulátor cseréjéhez.

GYIK

Van egy meglévő Husqvarna-fiókom – használhatom azt?
Igen, ugyanazt a Husqvarna Group fiókot használhatja a Husqvarna Group összes digitális szolgáltatásához. A Husqvarna Fleet Services™ szolgáltatásra azonban továbbra is külön kell regisztrálnia.

Hogyan regisztrálhatok és kezdhetem el?
Lépjen a szolgáltatás URL-címére, kattintson a „Regisztráció most” gombra, és töltse ki a mezőkben a kért adatokat. A megadott címre egy e-mailt küldünk. Kattintson az e-mailben található hivatkozásra, hogy ellenőrizze az adatait és létrehozzon egy jelszót a fiókjához. Ezután a fiókja készen áll a használatra.

Ingyenes fiók igénylése

Mi a különbség a Fleet és a Gateway alkalmazás között?
A Husqvarna Fleet Services™ mobilalkalmazás segít a flottakezelőknek és technikusoknak a leltár kezelésében, miközben a terepen vannak. Az alkalmazás érzékeli a terepen lévő gépérzékelőket, és feltölti az adatokat a felhőbe. Ez magában foglalja a „legutóbbi ismert helyet”, hogy segítsen megtalálni az eltűnt berendezéseket, vagy hogy megbizonyosodjon arról, hogy egy sem maradt hátra.

A Fleet Gateway-t egyetlen feladatra tervezték: a nagyszámú gép felismerésére, amikor azok visszakerülnek a tárolóba, a visszatérésük igazolására, majd a gépadatok feltöltésére. A Fleet Gateway számára a legjobb, ha a tárolóhelyen szereli fel, Wi-Fi szolgáltatáshoz csatlakozik, és a nap 24 órájában áramellátást kap. Mindkét alkalmazás letölthető az App Store-ból vagy a Google Play áruházból.

Minden kezelőnek szüksége van az alkalmazásra?
Nem, a Husqvarna Fleet Services™ gépek a Fleet Services mobilalkalmazás vagy Gateway alkalmazás nélkül is érzékelik és tárolják a gépadatokat. Ahhoz azonban, hogy egy gép utolsó ismert helyzetét rögzíteni lehessen, a Fleet mobilalkalmazásnak futnia kell egy, a gép Bluetooth-tartományában lévő telefonon. Az összes gép legutóbbi ismert helyének folyamatos ellenőrzése érdekében a legjobb, ha a kezelők telepítik az alkalmazást, mivel a különböző kezelők közötti távolság túl nagy lehet.

Nyomon követhetem a berendezést valós időben?
Ha a terepen a Husqvarna Fleet Services™ alkalmazást (mobilon vagy táblagépen), a raktárban pedig a Husqvarna Fleet Services™ Gateway alkalmazást (táblagépen) használja, a hét minden napján 24 órában nyomon követheti a berendezéseit. Ellenkező esetben az adatok a berendezés utolsó ismert helyzetét mutatják.

Követi az alkalmazás a kezelő helyzetét?
Nem, a Husqvarna Fleet Services™ nem követi nyomon a kezelőt. Az alkalmazás érzékeli a gépérzékelő Bluetooth-kapcsolatát, és azt időbélyegzővel ellátott eseményként tárolja. Ezzel az időbélyegzővel a telefon saját GPS-pozícióját jelenti, amely a gép utolsó ismert helyzetét adja meg.

Hogyan telepíthetek érzékelőket a berendezésemre?
Ahhoz, hogy új érzékelőket adjon hozzá egy géphez, a Husqvarna Fleet Services™ alkalmazást kell használnia.

Először is, a kérdéses gépet hozzá kell adni a Fleethez (ez az alkalmazással vagy böngészőből is megtehető). Ezután indítsa el az alkalmazást, és válassza ki a gépet a leltárból, majd érintse meg az „Érzékelő telepítése” gombot.

Ezután érintse meg a „QR-kód beolvasása” elemet, és ha az alkalmazás engedélyt kér a fényképek és videók rögzítésére, fogadja el. Olvassa be a QR-kódot a telefon kamerájával – ügyeljen arra, hogy legyen elég fény, hogy a kamera rögzíthesse a kódot.

A kód rögzítése után az alkalmazás automatikusan hozzáadja az érzékelőt a kiválasztott géphez.

Hol rendelhetek érzékelőket?
Az érzékelőket megrendelheti a Husqvarna márkakereskedőjétől vagy közvetlenül tőlünk, a Husqvarnától.

Elbírja az érzékelő a kemény professzionális munkát?
Igen, az érzékelőtartó és az érzékelőelektronika az ügyfelek különböző munkaalkalmazásaiban, például a kertépítésben, a faápolásban, az építőipari munkákban stb. folytatott hosszú évekig tartó használatra készült.

Az érzékelők valós idejű GPS-követést biztosítanak?
Nem. A rendszer által rögzített tartózkodási hely mindig az „utolsó ismert” hely, ahogyan azt a többi flottaalkalmazásban is láthatja. A gép GPS-helyzete az okostelefonról származik, nem pedig magától az érzékelőtől.

Telepíthetek érzékelőket más márkájú berendezésekre?
Igen, bármilyen harmadik féltől származó gépre telepíthet érzékelőket, hogy csatlakoztassa őket a Husqvarna Fleet Services™ szolgáltatáshoz.

Milyen berendezéseket tudok követni/kezelni?
Gyakorlatilag bármilyen típusú eszközt felvehet a Fleet Services leltárába.

A Fleet Services™ gépérzékelő a következő géptípusok adatainak kinyerésére képes:

 • Benzinmotoros gépek
 • Elektromos motorral működő gépek
 • Számos olyan dízelüzemű gép, ahol a generátor elektromos áramot hoz létre

Példák a Fleet Services szolgáltatáshoz hozzáadható eszköztípusokra:

 • Kézi gépek
 • Fűnyírótraktorok
 • Husqvarna Automower®
 • Járművek
 • Haszonjárművek

A Husqvarna Fleet Services™ szolgáltatás mely Husqvarna Automower® modelleket támogatja?

A Husqvarna Fleet Services™ támogatja az összes, Automower® Connect modullal felszerelt Automower® típust:

 • 500-as sorozat
 • 300-as és 400-as sorozatú X-line
 • 300-as és 400-as sorozat kiegészítőként beszerelt Automower® Connect modullal

Megjegyzés: A Husqvarna Fleet Services™ nem támogatja az Automower® Connect@Home szolgáltatást.

Hozzárendelhetek különböző felhasználói szerepköröket a különböző munkatársakhoz?
Igen, jelenleg a Husqvarna Fleet Services™ két szerepkörrel rendelkezik: flottakezelő és flottatechnikus.

Egy felhasználónak több szerepköre is lehet.

A flottakezelő szerepkör teljes hozzáférést biztosít a flottatársasági fiókhoz, beleértve a felhasználók kezelésére és a fizetési beállításokra vonatkozó jogokat is.

A flottatechnikus szerepe az eszközleltár kezelésére korlátozódik.

Hány felhasználót adhatok hozzá a szolgáltatáshoz?
A Husqvarna Fleet Services™ szolgáltatásnak nincs technikai korlátozása arra vonatkozóan, hogy hány felhasználója lehet.

A Husqvarna Fleet Services™ működik az okostelefonomon, táblagépen vagy számítógépemen?
A Husqvarna Fleet Services™ webes portál táblagépeken és számítógépeken működik. A Husqvarna Fleet Services™ okostelefon-alkalmazás Android és iOS rendszerre is elérhető. Egyszerűen lépjen be a Google Play és/vagy App Store oldalra, és keressen rá a „Husqvarna Fleet Services” kifejezésre.

Az alkalmazások futtatása lemeríti az akkumulátort?
Az alkalmazásnak futnia kell ahhoz, hogy a Husqvarna Fleet Services™ helymeghatározó szolgáltatásai jelenteni tudják a gépek legutóbbi ismert helyét. Ez a Bluetooth rádiót használja, és hasonló energiafelhasználásra számíthat, mint a hasonló nyomkövető alkalmazások, például a Tile, TrackR stb. esetében.

A gépadatok feltöltése valamivel több energiát fogyaszt.

Az adataimat biztonságosan tárolják a felhőben?
Az információkat olyan erőforrásokon tárolják, amelyek biztonságosan, tűzfalak mögött találhatók, és csak maga a rendszer férhet hozzájuk.

Műszaki adatok – gépérzékelő
Tömeg: 30 g (akkumulátorral együtt)
Méret: 69 x 45 x 15 mm
Akkumulátor: CR2450 VARTA
Akkumulátor-élettartam, motor üzemórákban: Kb. 350 óra 
Akkumulátor-élettartam, a polcon: Kb. 10 hónap
Rádió: Kis fogyasztású Bluetooth
Memória kapacitása: 60 napos adatok (8 órás munkanapot feltételezve)
Max. hőmérséklet: 60 °C
Min. hőmérséklet: -20 °C

Műszaki adatok – interfészház
Súly: 120 g (a gépérzékelővel és a burkolatával együtt)
Méret: 103 x 53 x 27 mm
Akkumulátor: CR2450 VARTA
Akkumulátor-élettartam, motor üzemórákban: Kb. 350 óra
Akkumulátor-élettartam, a polcon: Kb. 10 hónap
Rádió: Kis fogyasztású Bluetooth
Memória kapacitása: 60 napos adatok (8 órás munkanapot feltételezve)
Max. hőmérséklet: 60 °C
Min. hőmérséklet: -20 °C