Tanácsok és útmutatók

A Husqvarna robotfűnyíró beüzemelése

A Husqvarna Automower® fűnyíró lényege a könnyű használat, ami már a kezdeti beállítási folyamat tökéletes egyszerűségében is megmutatkozik. Ebben az útmutatóban áttekintheti, milyen könnyű beüzemelni a Husqvarna robotfűnyíróját.

Kezdje azzal, hogy megvizsgálja a pázsitot. Hogy a minimumra csökkentse gépe elakadásának vagy sérülésének a veszélyét, távolítson el minden követ, gallyat, szerszámot, játékot és hasonló tárgyat a pázsitról. Ha a fűszálak hosszabbak tíz centiméternél, érdemes még egyszer hagyományos fűnyíróval levágni a füvet.

1. Állítsa fel a töltőállomást

A töltőállomást helyezze a levágandó terület közepére, egyenes felületre, úgy hogy körülötte maradjon némi szabad hely. Biztosítsa, hogy az állomást ne érje napfény, távol legyen az öntözőfejektől és közel a hálózati aljzathoz.

2. Az akkumulátor töltése

Ha a töltőállomást beállította, ideje feltölteni a robotfűnyírót. Helyezze a robotfűnyírót a töltőállomásra, és haladjon tovább a következő lépésre. Az üres akkumulátor feltöltése körülbelül 80–100 percet vesz igénybe.

3. Fektesse le a határolóhuzalt

A pázsit szélére helyezett határolóhuzal határozza meg a vágási területet. Egyszerűen erősítse a földhöz a mellékelt speciális szögek segítségével, és a robotfűnyíró tudni fogja, hogy pontosan hol forduljon el. A vezetékkel alkosson „szigeteket” a virágágyások és a bokrok körül, így akadályozva meg, hogy a fűnyíró áthajtson rajtuk.

4. Fektesse le a vezetőhuzalt

A vezetőhuzal célja, hogy szükség esetén visszavezesse a Husqvarna Automower® készüléket a töltőállomásra. A huzal egyik végét csatlakoztassa a töltőállomáshoz, majd húzza ki egyenesen a kert legtávolabbi pontjáig, hogy a robotfűnyíró könnyedén megtalálhassa. A másik végét kösse össze a határolóhuzallal, ahol elágaznak. Eztán mind a határoló-, mind a vezetőhuzalt csatlakoztassa a töltőállomáshoz.

5. Lazítson!

Kapcsolja be a Husqvarna Automower® robotfűnyírót, üsse be a négy számjegyű PIN-kódot, majd állítsa be a vágási magasságot és a fűnyírás időtartamát. És ennyi! Mielőtt útnak indulnia, a robotfűnyíró feltölti magát – és ettől a ponttól kezdve Ön hivatalosan is utoljára vágott füvet.