Battery lawn mower LC 347iVX, BLi30, QC250 kit
 1. Útmutató
 2. Ajánlott termékek
Vásárlási tanácsok

4 megfontolandó szempont, ha fűnyírógépet szeretne vásárolni 2023-ban

Fűnyírógépet szeretne vásárolni? Íme néhány szempont, amelyek észben tartása segít a legjobb fűnyírógép kiválasztásában.

Kicsi, nagy, egyszerű vagy összetett kialakítású kertje van? A pázsit típusa és a nyírás gyakorisága döntő szerepet játszik abban, hogy milyen szempontok alapján döntsön az olyan jellemzőket illetően, mint a vágási módok, az irányíthatóság és az intelligens funkciók.

Nyírás hátsó és oldalsó kidobással

Olyan pázsitról van szó, amelyet ritkán nyírnak? A hátsó és oldalsó kidobással rendelkező gépek megbirkóznak a magasabb, elvadultabb és durvább fűtípusokkal, és segítenek elvégezni a munkát.

Mulcsozás a gyep természetes trágyázásához

A BioClip® (mulcsozás) módszer ideális választás, ha gyakran nyírja a füvet, és kiváló eredményt szeretne elérni. A finomra aprított fűnyesedék gyorsan lebomlik, és tápanyagként szolgál a pázsit számára, valamint ellenállóbbá teszi azt a szárazsággal szemben. Mulcsozókészletet keres? Tekintse meg fűnyírógép-alkatrészeink teljes választékát.

Gyűjtőzsákos fűnyírógép választása

A gyűjtőzsákos fűnyírógépekkel jó eredményt lehet elérni, és időt takarítanak meg Önnek, hiszen nem kell összegereblyéznie a fűnyesedéket a fűnyírás befejezése után. Ősszel a gyűjtőzsákokat falevelekhez is használhatja. Ez a módszer szintén segít elkerülni a fűvel kapcsolatos allergiás reakciókat, valamint csökkenti a gyomnövények magjainak terjedését. Az összegyűjtött fűnyesedéket a komposzthoz is hozzáadhatja, hogy még egészségesebb komposztkeverék jöjjön létre.

Fűnyírók

Tudjon meg többet a fűnyíróinkról

További információk

További információk, amelyek segítségével megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő típusú fűnyírógépet 

 1. A gyeppel borított terület mérete alapján döntse el, hogy milyen széles vágóasztalra van szüksége:
  • legfeljebb 46 cm = legfeljebb 500 m²
  • 47–50 cm = 500–800 m²
  • 51 cm + = >800 m²
 2. Ha a füves terület közepes vagy nagy méretű, esetleg kicsit összetettebb kialakítású, akkor ajánlott önjáró fűnyírógépet vásárolni.
 3. Ha a füves terület kompakt méretű, érdemes lehet manuális suhanó fűnyíróban gondolkodni; annak nincs közvetlen károsanyag-kibocsátása, és nem kelt a szomszédokat zavaró zajt sem.
 4. Ha nem biztos benne, hogy melyik vágási módszer illik a pázsitjához, nem kell döntenie. Választhat olyan fűnyírót, amely többféle vágási módhoz is használható, és ellátható például gyűjtőzsákkal vagy mulcsozókészlettel.