Instructies & handleidingen

De robotmaaier van Husqvarna installeren

Een Husqvarna Automower® draait om gebruiksgemak en dat wordt onmiddellijk duidelijk als ook het installatieproces is afgerond. Een robotmaaier van Husqvarna installeert u in een handomdraai.

Bekijk om te beginnen uw gazon eens goed. Voorkom dat de machine vastloopt of beschadigd raakt. Ontdoe het gras daarom van alle stenen, takjes, gereedschappen, speelgoed en soortgelijke obstakels. En als het gras langer is dan 10 cm, is het raadzaam het nog één keer met een gewone maaier te maaien.

1. Plaats het laadstation

Plaats het laadstation op een vlakke ondergrond, midden in het maaigebied, met wat vrije ruimte eromheen. Zorg dat het station niet in de zon staat, buiten het bereik van tuinsproeiers en dicht in de buurt van een stopcontact.

2. Laad de accu op

Als het laadstation op zijn plaats staat, kunt u de robotmaaier opladen. Zet de robotmaaier in het laadstation en ga verder naar de volgende stap. Het opladen van een lege accu duurt 80 tot 100 minuten.

3. De begrenzingsdraad leggen

Leg de begrenzingsdraad langs de randen van het gazon om het maaigebied aan te geven. Zet de draad eenvoudig in de grond vast met de speciale, bijgeleverde krammen, zodat de robotmaaier precies weet waar het keerpunt is. Plaats 'eilandjes' van draad om bloembedden en struiken heen, zodat de maaier eromheen gaat.

4. De geleidingsdraad leggen

De begeleidingsdraad is bedoeld om de Husqvarna Automower® naar het laadstation terug te leiden wanneer dit nodig is. Sluit het ene uiteinde op het station aan en leg de draad in een rechte lijn naar het verste gedeelte van de tuin, zodat de robotmaaier de draad gemakkelijk kan vinden. Het andere uiteinde wordt aan de begrenzingsdraad bevestigd op het punt waar de draden elkaar snijden. Zowel de begrenzingsdraad als de begeleidingsdraad worden vervolgens aangesloten op het laadstation.

5. Ontspan

Schakel de Husqvarna Automower® in, voer uw viercijferige pincode in, stel de maaihoogte af en stel de werkuren in. Dat is alles! De robotmaaier wordt volledig opgeladen voordat hij aan het werk gaat. Op dat moment hebt u het gazon echt voor het laatst zelf gemaaid.