Producten & vernieuwingen

Het draait allemaal om het resultaat: Maak kennis met de Husqvarna X-CUT®-zaagketting

Het is ontworpen voor één doel: het optimaliseren van de prestaties van uw Husqvarna-kettingzaag - en daarmee het maximaliseren van uw productiviteit. Zo werkt het

Na jaren van onderzoek, ontwikkeling, laboratorium- en live-tests is de Husqvarna X-CUT-zaagketting eindelijk beschikbaar. De X-CUT-zaagketting SP33G is een trillingsarme pixelzaagketting die een smalle snijvoeg zaagt en minder vermogen van de zaag vereist dan standaard zaagsystemen. Dit zijn de meest prominente kenmerken - die allemaal samenwerken om u elke dag meer kubieke meter te bieden.

Langdurige scherpte

Het ontwerp van de tanden, de gebruikte materialen en de productieprocessen zijn allemaal tot het uiterste verfijnd. Dit geeft de X-Cut-zaagketting een uitstekende scherpte direct uit de doos, en - misschien nog belangrijker - een scherpte die aanzienlijk langer meegaat voordat vijlen nodig is.

Lage rekbaarheid

De X-Cut-zaagketting is in de fabriek voorgespannen, wat betekent dat u langer kunt werken voordat de ketting opnieuw moet worden gespannen. U loopt geen risico op vertragingen door onnodige aanpassingen en het risico op beschadiging van het zaagsysteem met een zaagketting is aanzienlijk kleiner.

Producten en innovaties

Ontdek alles over de X-CUT®-ketting

Ontdek meer

Lange levensduur.

De exact uitgebalanceerde combinatie van constructie, materialen en processen heeft geleid tot een uitstekende, dynamische duurzaamheid. De slijtage van het maaisysteem wordt verminderd, waardoor er minder onderhoud nodig is.

Hoge zaagefficiënte

De X-CUT-zaagketting is gemaakt om sneller en gladder te zagen dan vergelijkbare producten en is direct klaar voor gebruik. Dit verbetert de efficiëntie van uw snijwerk en daarmee uw resultaten. Tegelijkertijd is er minder menselijke inspanning (energie) nodig, waardoor de hele werkervaring gemakkelijker wordt voor uw lichaam.

X-cut

Optimale zaaghoek

De hoek van de zaag is cruciaal voor uw efficiëntie op de lange termijn. Hoe smaller u deze hoek maakt, des te scherper - maar als u te veel doet, verliest de zaag zijn scherpte sneller en breekt hij gemakkelijker. Met X-CUT heeft Husqvarna zich gericht op het vinden van de optimale hoek voor een langdurige efficiëntie.

Chroom en staal exact gemeten

De microstructuur van het staal - niet te hard, niet te zacht - en de chroomlaag - niet te dik, niet te dun - zijn beide nauwkeurig gedefinieerd op moleculair niveau. Dit zorgt voor een hoge zaagcapaciteit en een langdurige scherpte.

Superieure smering

Kleine, pijlvormige kanalen in de schakels helpen olie naar de zaagketting te transporteren tijdens bedrijf, waardoor een superieure smering wordt gegarandeerd.

Optimale warmtebehandeling

Voor het harden heeft Husqvarna een eigen unieke methode ontwikkeld om het staal zo duurzaam mogelijk te maken. Dit omvat een optimale warmtebehandeling en optimale koeling, waardoor een moleculaire structuur ontstaat die een ongelooflijk duurzame zaagketting biedt.

X-cut

Het oordeel van professionals

Zoals u misschien al hebt geraden, is er nog veel meer over de Husqvarna X-CUT-zaagketting te zeggen. Maar genoeg productfeiten - wat voor u op dit moment het belangrijkst is, is wat de professionals te zeggen hebben.

In mei 2016 werden zestien professionele houthakkers en boomverzorgers uit zeven landen in een Zweeds bos losgelaten om de nieuwe zaagketting te proberen. Deze zeer ervaren mannen en vrouwen zijn afhankelijk van de efficiëntie van hun gereedschap in hun dagelijkse werkzaamheden. Hun beoordeling van de X-CUT-zaagketting vindt u in het artikel hieronder.

Beoordelingen

Professionals proberen de nieuwe Husqvarna X-CUT®-zaagketting

Bekijk de ketting in actie