Verhalen & inspiratie

Husqvarna X-CUT: een betere zaagketting ontwerpen

Voor het eerst zijn er originele Husqvarna-zaagkettingen en ze zijn gemaakt waar het allemaal ooit begon – in Huskvarna in Zweden. U vraagt zich misschien af waarom. Nou, het verhaal begint eigenlijk bij het einde. Tijdens al ons onderzoek en onze ontwikkeling is het overkoepelende doel geweest om uw prestaties te optimaliseren.

Husqvarna is al meer dan 60 jaar één van de bekendste merken ter wereld op het gebied van kettingzagen. Er is geen eenvoudige uitleg over waarom dat zo is. Maar een belangrijke sleutel tot het succes van het merk is altijd de constante focus geweest op de output van de gebruiker. Iedereen die een Husqvarna-kettingzaag oppakt, moet kunnen rekenen op het behalen van de best mogelijke rendementen.

"Het vervaardigen van onze eigen zaagkettingen is niet iets waar we alleen voor de lol aan hebben begonnen, of omdat we het zo voelden", zegt hoofdingenieur Hans-Åke Sundberg, tamelijk serieus. "In de loop der jaren zijn we nog nooit gestopt met het verbeteren van de ervaring en output van onze gebruikers. De zaaguitrusting speelt daarbij een zeer belangrijke rol."

Bar and Chain X-force X-cut

Meer dan alleen hoge kwaliteit

"We dromen al lange tijd over een originele Husqvarna-zaagketting", voegt wereldwijd productmanager Mattias Karlsson toe. "Het realiseren hiervan heeft echter een enorme hoeveelheid planning, onderzoek en strategisch denken gekost. Een Husqvarna-productlancering heeft geen proefondervindelijk proces."

Natuurlijk moesten de zaagkettingen van Husqvarna voldoen aan de hoge kwaliteit van de kettingzagen van Husqvarna. Maar voor de meeste gebruikers staat Husqvarna voor meer dan alleen robuustheid en prestaties - het draait om vertrouwen.

"U moet erop kunnen vertrouwen dat de machine waarin u hebt geïnvesteerd, u de hoogste efficiëntie en de beste resultaten biedt", vervolgt Karlsson. "Het naleven van deze verwachtingen vereist een aanzienlijke toewijding van de fabrikant."

X-CUT®

Meer informatie over de X-CUT®-ketting

Meer lezen

Het hart van Husqvarna

De zaagkettingfabriek is in de loop van enkele jaren geheel nieuw gebouwd. De strategische locatie, direct naast de oorspronkelijke kettingzaagfabriek in Huskvarna, Zweden, benadrukt het belang ervan - het vormt het hart van het merk.

In deze geavanceerde en moderne zaagkettingfabriek is er een grote verscheidenheid aan complexe machines, wikkelproductielijnen en uitgebreide processen. Niet één onderdeel van de zaagketting komt kant-en-klaar van een leverancier - het wordt hier allemaal gemaakt, van ruw staal tot eindproduct. Naast de fabriek realiseerde Husqvarna zich dat ze ook een naastgelegen kleine zaagmolen moesten bouwen om prototypes continu te kunnen testen.

X-cut

Achterstevoren ontwikkeld

"Het belangrijkste onderdeel van elke dag van een houthakker is de output van een kubieke meter", aldus Sundberg. "Van daaruit hebben we achterstevoren gewerkt. We hebben de juiste productkenmerken, de juiste productie, de juiste materialen, de juiste competentie en de juiste mindset vastgesteld voor een langetermijnvisie op een nieuw gebied."

De X-Cut-zaagketting is nu al ongeveer twee jaar getest en nauwkeurig afgesteld. Volgens de klassieke procedures van Husqvarna is een combinatie van laboratoriumtests en tests in verschillende omgevingen cruciaal geweest voor het perfectioneren van de functies, het verfijnen van het ontwerp en het waarborgen van de kwaliteit.

X-CUT®

Het draait allemaal om het resultaat: Introductie van de Husqvarna X-CUT®-zaagketting

Meer lezen

Klaar voor actie

Dus van het einde tot het begin en weer tot het einde: we zijn er eindelijk. Na jaren van planning, onderzoek, ontwikkeling, testen, samenwerking met houthakkers, en nog wat meer tests, is de eerste Husqvarna-zaagketting klaar om op uw kettingzaag te worden gemonteerd. Hij is klaar voor hard, ononderbroken werken, klaar om u maximale efficiëntie en rendement te bieden - klaar zodra u dat bent.

Lees meer over de X-Cut-zaagketting en bekijk de kenmerken van de ketting van dichtbij door de onderstaande koppeling te volgen: