Producten & vernieuwingen

Een accu betekent minder onderhoud en een soepelere werkdag

Dagelijks motoronderhoud is een van die tijdrovende dingen die uw werk kunnen verstoren. Met producten die op accu's werken, wordt dat gedoe aanzienlijk verminderd.

“Accuproducten hebben veel minder onderhoud en service nodig”, aldus David Holmstedt, Global Product Specialist bij Husqvarna. “Het feit dat er minder bewegende onderdelen zijn in vergelijking met een verbrandingsmotor, beperkt de kans op mechanische defecten tot een minimum.”

Betrouwbare prestaties

De borstelloze’ motor van accumachines is in feite duurzaam en betrouwbaar genoeg om te worden gelabeld als “nagenoeg onderhoudsvrij”, ongeacht de toepassing die deze voedt. De operationele betrouwbaarheid is daarom aanzienlijk verbeterd en er bestaat minder risico op onverwachte uitval.

PRO Battery products, Low maintenance

Minder dagelijks onderhoud

"Behalve de elektromotor zijn er meestal niet meer dan drie of vier onderdelen die storingen kunnen veroorzaken", aldus Johan Svennung, Global Product Specialist bij Husqvarna. "Dit betekent dat u gedurende langere tijd ononderbroken kunt werken en zich veilig voelt in de wetenschap dat de machine zonder problemen blijft werken."

Zijn accumachines eigenlijk onderhoudsvrij? Ja en nee. Met Husqvarna BLi-X 36V-accusysteemproducten hoeft u geen dagelijks onderhoud meer uit te voeren, zoals het reinigen van de koelvinnen van de cilinder en de filters of bougies, maar moet u nog wel voorzichtig te werk gaan. De servicebehoeften worden echter verminderd en de verantwoordelijkheid wordt overgedragen van de operator naar het serviceteam.

"Operators van accumachines doen er goed aan om hun machines in te dienen voor jaarlijks onderhoud, zoals via ons serviceaanbod van Husqvarna Care", aldus Hugo van Bijsterveldt, Business Segment Director bij Husqvarna. "Zo blijven ze in topconditie, wordt er met de nieuwste software gewerkt en worden, indien nodig, versleten onderdelen vervangen om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren op het gebied van prestaties."