Robotmaaiers voor elke tuin

Met Husqvarna Automower® krijgt u vele uren extra vrijetijd. In plaats van het gazon te maaien, kunt u tijd doorbrengen met uw familie en vrienden en tijd besteden aan leukere activiteiten. En ondertussen blijft uw gazon in een perfecte staat dankzij uw robotmaaier. Stil en moeiteloos, in regen of zonneschijn.

Elke tuin is uniek. De vele verschillende modellen in het brede Automower®-assortiment zijn geschikt voor kleinere stadstuinen tot uitdagende oppervlakken van maximaal 5000 m2. Het volledig maaien van complexe gazons met afgelegen zones en smalle stukken is een onderscheidend kenmerk van Husqvarna Automower®.

Productkenmerken die u een superieur gazon geven*

De geleidingsdraad zorgt ervoor dat Automower® ook in afgelegen werkgebieden komt. De draad helpt de machine ook om de kortste weg terug te vinden naar het laadstation, om energie te besparen en om zichtbare sporen te vermijden.

De Husqvarna Automower® signaleert nauwe doorgangen en vindt zijn weg door zelfs de smalste passage.

De Husqvarna Automower® maait perfect onder alle weersomstandigheden. De cruciale onderdelen worden veilig beschermd tegen regen, stof en gemaaid gras.

Op maat gemaakte virtuele kaarten van uw tuin stellen u in staat om verschillende werkgebieden te definiëren en te benoemen, tijdschema's en maaihoogtes aan te passen, en te vermijden zones te creëren om uw tuinprojecten te beschermen. Innovatief gazononderhoud dat naadloos integreert in uw tuin en uw leven.

Automower® vindt automatisch de weg terug naar het laadstation. Hij laat circa 60 minuten lang op en gaat daarna weer verder met maaien, zonder dat u daarvoor iets hoeft te doen.

U zult verbaasd opkijken hoe snel u de Husqvarna Automower® vergeten bent. U merkt nauwelijks iets terwijl de maaier door de tuin rijdt en het gazon snel, stil en efficiënt maait.

Dankzij zijn optimale ontwerp en intelligente werking maait de Husqvarna Automower® 435X AWD hellingen tot 70% of 35°, terwijl onze andere modellen geschikt zijn voor hellingen tot 45%.

De robotmaaier slaat het maaien automatisch over bij vorst, waardoor het gazon wordt beschermd.

De buitenkant en de onderkant van de robotmaaier kunnen met een tuinslang worden gewassen. Met behulp van het bijgevoegde onderhoudsgereedschap kan de behuizing gemakkelijk worden verwijderd, zodat u de robotmaaier gemakkelijk kunt schoonmaken en overal bij kunt.

Een slimmere keuze dan ooit

Alle onderdelen van Automower® zijn zorgvuldig ontworpen om zo intelligent en gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Zoals u gewend bent van Husqvarna is Automower® uitgerust met de nieuwste technologie en biedt het de uitstekende betrouwbaarheid waar Zweedse techniek om bekend staat.

Met behulp van GPS-ondersteunde navigatie en ingebouwde sensoren wordt de werking van Automower® aangepast aan factoren zoals grasgroei, weersomstandigheden en lastige gebieden. Hoe complex uw tuin ook is, uw volledige gazon ziet er altijd gezond en goed onderhouden uit, met weinig tot geen mosgroei. Daarnaast is Husqvarna Automower® uitgerust met geavanceerde obstakelherkenningstechnologie. Naast het waarborgen van veilig gebruik is dit een vitaal onderdeel van Husqvarna's biodiversiteitsinitiatief, die een visie schetst van nul ongelukken met kleine dieren en onze producten.

Met Automower® Connect kunt u de maaier volledig op afstand bedienen via uw smartphone en in real-time volgen wat uw maaier doet. Automower® werkt ook met spraakbesturing via Amazon Alexa of Google Home, kan worden opgenomen in IFTTT-schema's en geïntegreerd in uw Gardena-besproeiingssysteem


Producteigenschappen voor een slimmer dagelijks leven*

Dankzij GPS-tracking en volledige connectiviteit kunt u Automower® volgen en de instellingen bijwerken, waar u ook bent. Automower® Connect is aanwezig op alle X-Line-modellen. Voor Automower®-modellen die zijn uitgerust met Connect@ Home (Bluetooth-verbinding), is de Automower® Connect-kit verkrijgbaar als accessoire.

*Automower® Connect is inclusief een mobiel datacontract van 10 jaar. Dit is alleen van toepassing als een derde partij voor voldoende mobiele dekking in het gebied zorgt.

Een geïntegreerd GPS-systeem maakt een kaart van de tuin, met inbegrip van de plaats waar u de grens- en geleidingsdraden hebt gelegd. Husqvarna Automower® registreert vervolgens welke delen van de tuin hij heeft gemaaid en past het maaipatroon daarop aan. Zo wordt geen stukje van het gazon overgeslagen en is het maairesultaat uitstekend.

De maaitijd wordt aangepast, zodat Automower® vaker werkt als het gras hard groeit en minder vaak bij droog, zonnig weer.

Wanneer de Husqvarna Automower® in een gebied komt waar het gras langer is dan gemiddeld, werkt de maaier in een geconcentreerd systematisch spiraalpatroon om de verschillen weg te werken.

Automower® 450X en 435 AWD maken gebruik van ultrasone technologie om voorwerpen op het maaipad te detecteren. De maaier remt af om voorzichtig tegen het object te botsen, te draaien en verder te werken.

Alle modellen van Automower® passeren probleemloos nauwe doorgangen tot 60 cm breed. De automatische doorgangsdetectie maakt de installatie eenvoudiger en beperkt zichtbare sporen tot een minimum.

Maak uw relatie met uw tuin nog slimmer door Automower® aan te sluiten op het geavanceerde Gardena Smart System. Automower® houdt uw gazon perfect gemaaid en gezond, terwijl het Gardena Smart System – dat de bodemvochtigheid, buitentemperatuur en lichtintensiteit meet en de besproeiing hierop afstemt – uw gazon groen en fris houdt. Het Gardenia Smart System werkt met alle producten die zijn uitgerust met Automower® Connect, met een leverancier van 2G/3G die beschikbaar is in het toepassingsgebied.

Met Automower® Connect is uw robotmaaier klaar om deel uit te maken van uw Smart Home. U kunt de maaier via Amazon Alexa of Google Home met gesproken opdrachten bedienen en u kunt deze gebruiken in IFTTT-applets. Misschien wilt u de machine parkeren wanneer uw kinderen van school thuiskomen of wilt u hem perfect op het weer afstemmen.

Gebouwd voor veiligheid

Elke Automower® biedt een hoge mate van veiligheid en is uitgebreid getest om te voldoen aan de vereisten voor het waarborgen van de veiligheid van de maaier, de gebruiker en dieren. Dit begint bij het duurzame ontwerp; de rubberen bumper, de betrouwbare kogellagers en de borstelloze motor zijn allemaal essentiële componenten voor het beschermen van de maaier.

Automower® is ook uitgerust met meerde ontwerpkenmerken die het risico op letsel verlagen. De centrale plaatsing van de maaischijf is een bewuste ontwerpkeuze om ongelukken te minimaliseren, aangezien dit voor een grote afstand tussen de bladen en de buitenste behuizing van de maaier zorgt. Daarnaast heeft Automower® meerdere sensoren die objecten herkennen op diens maaipad, om schade te voorkomen. Deze sensoren zorgen ervoor dat de maaier stopt, achteruit rijdt en draait wanneer deze een obstakel tegenkomt. Modellen zoals 450X en 435X AWD gebruiken zelfs ultrasone sensoren om kleine objecten te detecteren. Bovendien zijn de Automower®-messen niet vast maar draaiend, en klappen onmiddellijk terug in de maaischijf wanneer ze vaste objecten tegenkomen.

In 2018 hebben we een visie opgesteld die streeft naar nul ongevallen waarbij kleine dieren of mensen en onze producten betrokken zijn. Tot onze acties behoort bijvoorbeeld de samenwerking met een egelonderzoeker en het gebruiken van deze inzichten om onze robotsystemen verder te verbeteren. Daarnaast kunnen gebruikers via de Wildlife Consideration-functie van onze Automower® Connect-app ervoor zorgen dat hun robotmaaier niet werkt wanneer egels en andere kleine nachtdieren het meest actief zijn - tussen zonsondergang en zonsopkomst.

Automower® heeft ook een reeks veiligheidsfuncties. Diefstal kan bijvoorbeeld worden voorkomen dankzij een alarm dat wordt geactiveerd wanneer de maaier wordt opgepakt. Het alarm kan alleen worden uitgeschakeld door de unieke pincode van het product in te voeren. Ook is GPS-tracking beschikbaar op bepaalde modellen, zodat u de positie van uw maaier overal ter wereld kunt volgen.

Wereldleider op het gebied van robotmaaiers sinds 1995

Sinds de eerste Automower® in 1995 werd geïntroduceerd staat Husqvarna bekend als wereldleider op het gebied van robotmaaiers. We zijn er trots op dat we de robotrevolutie op gang hebben gebracht en zolang er gazons zijn die moeten worden onderhouden, zullen wij ervoor zorgen dat deze revolutie nooit stopt.

Vandaag de dag hebben meer dan 2 miljoen tuinen over de hele wereld een robotmaaier van Husqvarna. Automower® is keer op keer aangeduid als best presterend product in externe tests en onderzoeken.

Automower® staat bekend als extreem betrouwbaar en onderscheidt zich door een minimum aan onverwachte uitval. Dag en nacht, en bij regen of zonneschijn kunt u erop vertrouwen dat deze maaier zijn werk moeiteloos uitvoert.

Geen lawaai, geen uitlaatgas, geen zorgen

Automower® is vriendelijk voor uw tuin en voor uw buren. Hij houdt uw gazon in goede staat en gebruikt hiervoor een minimale hoeveelheid energie. Hij heeft geen benzine of olie nodig en hij stoot geen gassen uit. Automower® heeft ook de laagst waargenomen geluidsniveaus op de markt.

Met de vlijmscherpe messen wordt het gras vers gemaaid, wat de natuurlijke groei en de kwaliteit ervan verbetert. De grasresten vallen op de grond en zorgen voor bemesting. Hoe langer de maaier dus aan het werk is, hoe gezonder uw gazon wordt.

Met zijn lage energieverbruik en geen brandstof of emissies is Automower® een milieuvriendelijke keuze. Dit is eenvoudigweg de natuurlijke manier om het gazon te maaien: vandaag en morgen.