Forest
Pravna obaveštenja

Kolačići

Lokacija može da koristi tehnologiju koja se naziva „kolačići”. Kolačići su male tekstualne datoteke koje sadrže informacije koje veb-stranica koju posetite snima na vaš računar. Oni se koriste za pružanje dodatnih funkcija Lokaciji i pomažu nam da analiziramo korišćenje Lokacije.

Postoje dve vrste kolačića:

  • Trajni kolačić: Ova vrsta kolačića se koristi za „pamćenje” informacija, podešavanja, željenih opcija ili podataka za prijavljivanje između sesija. Svrha toga je pružanje prijatnijeg i bržeg doživljaja veb-lokacije. Ovi kolačići imaju datum isteka koji im izdaje veb-server.
  • Kolačić sesije: Ova vrsta kolačića se koristi za praćenje, na primer, koji ste jezik izabrali na veb-stranici. Dok posećujete lokaciju, takvi kolačići se privremeno čuvaju u memoriji vašeg računara. Kolačić sesije uglavnom nestaje kada zatvorite veb pregledač.

Željene opcije u vezi sa kolačićima možete da podesite ako kliknete na ovo dugme:

Husqvarna takođe koristi kolačiće Google analitike za omogućavanje identifikacije određenih demografskih informacija u marketinške svrhe. Korisnici ostaju anonimni za kompaniju Husqvarna koja dobija odabrane informacije od dobavljača kao pomoć u efikasnijem targetiranju marketinških aktivnosti. Klijentov ID anonimno identifikuje posetioce između višestrukih sesija i čuva podatke tokom 26 meseci pre brisanja.


Ako ne želite da dozvolite kolačiće koje koristi kompanija Husqvarna, većina pregledača dozvoljava da ih konfigurišete da odbijaju kolačiće tako što ćete promeniti postavke pregledača. Međutim, ovo može da ograniči funkcionalnost Lokacije i pogodnosti koje vam Lokacija pruža.

Ovaj tekst je poslednji put ažuriran 28. maja 2021.