Robotske kosačice za svaki vrt

Uz Husqvarna Automower® dobijate sate i sate slobodnog vremena. Umesto da kosite travnjak, možete da provodite vreme sa porodicom i prijateljima i da se bavite zabavnijim aktivnostima. Za to vreme, robotska kosačica održava travnjak u savršenoj formi. Tiho i bez napora, po kiši i suncu.

Svaki vrt je poseban. Imajući to u vidu, brojni modeli širokog Automower® asortimana pokrivaju sve od malih gradskih dvorištanaca do izazovnih površina do 5000 m2. Glavno obeležje Husqvarna Automower® modela je obezbeđivanje potpune pokrivenosti složenih travnjaka sa udaljenim površinama i tesnim prostorima.

Funkcije proizvoda za vrhunski travnjak

Žica za navođenje se stara da Automower® dođe i do udaljenih oblasti. Pomaže i da nađe najkraći put do stanice za punjenje, čime se štedi energija i sprečava pravljenje vidljive staze.

Husqvarna Automower® otkriva uske prolaze i nalazi prolaz i kroz najuže procepe.

Husqvarna Automower® ima sjajne rezultate košenja po svakom vremenu. Ključni delovi kosačice su dobro zaštićeni od kiše, prašine i pokošene trave.

Customised virtual mapping of your garden allows you to define and name different work areas, adjust time schedules and cutting heights, as well as create stay-out zones to protect your gardening projects. Innovative lawn care that seamlessly integrates into your garden, and your life.

Read more about Husqvarna AIM Technology

Automower® se automatski vraća na stanicu za punjenje. Puni se za oko 60 minuta, posle čega nastavlja košenje – vi ne morate prstom da mrdnete.

Iznenadiće vas koliko brzo ćete zaboraviti da mislite na Husqvarna Automower®. Jedva ćete je i primetiti dok se kotrlja po dvorištu i brzo, tiho i efikasno radi svoj posao.

Zahvaljujući optimizovanoj konstrukciji i inteligentnom ponašanju, Husqvarna Automower® 435X AWD može da se nosi sa nagibima do 70% ili 35°, dok ostali modeli lako izlaze na kraj sa nagibima do 45%.

Robotska kosačica automatski prestaje da prati raspored košenja ako je mraz, čime štiti travnjak.

Spoljašnjost i donji deo robotske kosačice možete da perete baštenskim crevom. Korišćenjem isporučene alatke za održavanje je lako skinuti poklopac, za lakše čišćenje i doseg na sva mesta.

Pametniji izbor nego ikad

Sve komponente Automower® funkcija su pažljivo osmišljene da budu što inteligentnije i prilagođenije korisnicima. U skladu sa Husqvarna tradicijom, Automower® koristi najnovije tehnologije i nudi fantastičnu pouzdanost švedskog inženjeringa.

Navigacija pomoću GPS-a i ugrađeni senzori pomažu da se rad Automower® kosačice prilagodi činiocima kao što su rast trave, vremenski uslovi i nezgodne površine. Bez obzira na to koliko vam je dvorište složeno, čitav travnjak će uvek imati zdrav i negovan izgled, sa malo ili nimalo mahovine.

Uz Automower® Connect dobijate kompletan sistem daljinskog upravljanja preko pametnog telefona, a možete i da u realnom vremenu pratite šta kosačica radi. Automower® kosačicama može da se upravlja i glasom, preko usluga Amazon Alexa i Google Home, uključenim u IFTTT rutine i integrisanim u Gardena sistem navodnjavanja

Funkcije proizvoda za pametniju svakodnevicu

Zahvaljujući GPS praćenju i opsežnim funkcijama za povezivanje, možete da nadzirete svoj Automower® i da mu ažurirate podešavanja bez obzira na to gde se nalazite. Funkcija Automower® Connect se nalazi na svim X-Line modelima. Za Automower® modele koji imaju aplikaciju Connect@ Home (Bluetooth® veza), Automower® komplet za povezivanje je dostupan kao dodatak.

* Uključena doživotna Automower® Connect usluga važi samo ako imate pristup 2G/3G mreži nezavisnog poddobavljača u radnoj oblasti. 

Ugrađen GPS sistem pravi mapu dvorišta, uključujući i to gde su postavljene granične žice i žice za navođenje. Husqvarna Automower® zatim pamti koje površine dvorišta je prošla i spram toga podešava obrazac kretanja. To obezbeđuje optimizovano pokrivanje travnjaka i odlične rezultate košenja.

Prilagođava vreme provedeno u košenju tako da Automower® više radi u periodima kad trava raste brže, a manje kad je suvo i sunčano.

Kad uđe u oblast u kojoj je trava viša nego što je prosek, Automower® radi u koncentričnoj spirali da bi izjednačio razlike.

Automower® 450X i 435X AWD koriste ultrazvučnu tehnologiju za otkrivanje predmeta na putanji košenja. Kosačica usporava tako da nežno dodirne predmet, okreće se i nastavlja svoj posao.

Svi Automower® modeli mogu da se snađu u prolazima najmanje širine do 60 cm. Automatsko upravljanje prolazom olakšava postavljanje i smanjuje prisustvo ugaženih tragova.

Možete da imate još inteligentniju vezu sa dvorištem ako povežete Automower® sa sjajnim sistemom Gardena Smart System. Automower® održava travnjak savršeno podšišanim i zdravim, a Gardena Smart System prati vlagu tla, spoljnu temperaturu i intenzitet svetla da bi spram toga regulisao zalivanje i tako obezbeđuje da travnjak bude zelen i svež. Gardena Smart System radi sa svim proizvodima opremljenim Automower® Connect 2G/3G dobavljačem dostupnim u radnom prostoru.

Uz Automower® Connect, robotska kosačica je spremna da postane deo vašeg pametnog doma. Možete da je kontrolišete glasom uz usluge Amazon Alexa ili Google Home, a možete da je koristite i u IFTTT apletima. Možda želite da se parkira kad se klinci vrate iz škole, ili da je savršeno uskladite sa vremenom.

Napravljena za bezbednost

Svi Automower® modeli imaju visok nivo bezbednosti. Bezbednost počinje od izdržljive konstrukcije, čiji su osnovni delovi gumeni branik, pouzdani kuglični ležajevi i motor bez četkica. Dok radi, Automower® automatski otkriva predmete na putanji košenja da bi izbegla oštećenja od sudara.

Noževi nisu fiksirani, nego obrtni, i odmah se uvlače u disk za rezanje ako dodirnu neki predmet. Svaka neravnoteža u sistemu za košenje (koja potiče od nepravilno postavljanih noževa) se automatski otkriva.

Moguće je sprečiti krađe pomoću alarma koji se oglašava kad se kosačica podigne. Alarm može da se isključi samo unosom PIN kôda jedinstvenog za proizvod. Na izabranim modelima je dostupno i GPS praćenje, tako da možete da pratite položaj kosačice ma gde da ste u svetu.

Svetski lider na polju robotskih kosačica od 1995.

Od 1995, kad je predstavljen prvi Automower®, Husqvarna se smatra za svetskog lidera na polju robotskih kosačica. Ponosni smo što smo započeli robotičku revoluciju, i sve dok ima travnjaka koje treba negovati, staraćemo se da ta revolucija ne prestane.

Danas u svetu ima preko 2 miliona dvorišta koji koriste Husqvarna robotske kosačice. Automower® se stalno ocenjuje kao najviše rangiran proizvod u nezavisnim testovima i anketama.

Automower® kosačice su poznate kao izuzetno poznate, sa minimumom neočekivanih zaustavljanja. Danju ili noću, po suncu ili kiši, možete da se uzdate da će biti tamo i raditi svoj posao bez napora.

Bez buke, bez gasova, bez brige

Automower® će biti prijateljski nastrojen i prema dvorištu i prema komšijama. Neguje travnjak uz minimalnu količinu energije, ne troši gorivo, ne smrdi i ne emituje izduvne gasove. Automower® ima i najniži opažajni nivo buke na tržištu.

Svež rez koji naprave kao žilet oštri noževi poboljšava prirodni rast i kvalitet trave. Pokošena trava se vraća na tlo, gde služi kao đubrivo, tako da imate sve zdraviji travnjak što duže kosačica radi na njemu.

Uz malu potrošnju energije i nultu emisiju gasova, Automower® je ekološki izbor. To je prirodan način za košenje travnjaka, danas i ubuduće.