Dobro došli u budućnost komercijalne nege terena

Autonomno rešenje za košenje kompanije Husqvarna promeniće svet komercijalne nege terena. Uz kapacitet da pokrije ogroman prostor, robotska kosačica CEORA™ predstavlja sjajnu vest za sve profesionalce koji rade sa zelenilom. Sistematsko košenje i virtuelne granice donose sjajne rezultate i lakše upravljanje velikim zelenim površinama nego ikad. Dodatno, ovo rešenje svojom malom bukom i odsustvom* emisija donosi sjajan potencijal za budućnost. Vreme je da proširite horizonte i prigrlite budućnost.

*dok se koristi

CEORA

CEORA™ pokriva više terena nego ikad

U kompaniji Husqvarna razumemo potrebu za pružanjem raznovrsnih i prilagodljivih rešenja za profesionalne negovatelje zelenila. Kad se radi o većim prostorima, videli smo priliku da razvijemo nešto novo. Nešto što bi moglo da pokrije mnogo veći prostor od postojećih proizvoda, ali i da ostvari rezultate kakve očekujete od Husqvarna robotizovanih rešenja. Predstavljamo Husqvarna CEORA™. Proizvod koji omogućava ogromno širenje obima posla, da bi se izašlo u susret rastućim zahtevima po pitanju vremena, kvaliteta terena i održivosti.

CEORA

Sistematsko košenje daje pobednički rezultat

Sistematsko košenje po paralelnim putanjama znači da je CEORA™ podjednako efikasna, bilo da radi na fudbalskom terenu ili na drugoj velikoj zelenoj površini. Možete da definišete radne oblasti i odredite raspored, u kome navodite različita vremena i visinu trave između 20 mm i 70 mm. Na primer, zakažite jutarnje košenje za jedan teren, a popodnevno za drugi teren, i to na drugoj visini košenja. Često, sistematsko i precizno košenje daje savršen rezultat samo kad se svaki put trava skrati vrlo malo.

Prilagodljivo i jednostavno upravljanje zonama

CEORA™ je vrhunsko autonomno rešenje za košenje koje koristi tehnologiju Husqvarna EPOS. Precizna satelitska navigacija i virtuelne granice eliminišu komplikovanost korišćenja fizičkih žica. Brzo definisanje radnog prostora i zabranjenih zona olakšava optimalno korišćenje travnjaka, a i aeracija je olakšana jer nema opasnosti od oštećenja žica. Robotska kosačica putuje između radnih površina po definisanim transportnim putanjama, a možete da napravite i privremene zabranjene zone radi prilagodljivog upravljanja zelenom površinom.

Fleet Services CEORA in app

Precizna nega travnjaka velikog obima. Od sad, nadohvat ruke.

Korišćenje mobilne tehnologije da biste ostali u toku sa radovima je u naše vreme norma. CEORA™ vam daje potpunu kontrolu neposredno sa mobilnog telefona. Upravljanje, definisanje prostora za košenje i promena rasporeda za negu terena su brzi i jednostavni. Husqvarna Fleet Services™ omogućava nadzor i lokalizaciju mape, za potpunu kontrolu i zaštitu od krađe.

CEORA
Kosite uz malo buke i bez izduvnih gasova
Husqvarna oblikuje sjajne doživljaje, omogućujući svako da bezbedno uživa na zelenim površinama bez buke mašina i zagađenja. CEORA™ pritom ide nekoliko koraka dalje. Ona je lagana i napaja se akumulatorom, tako da smanjuje karbonski otisak u poređenju sa kosačicama sa sedištem, jer troši malo energije i tokom upotrebe ne proizvodi direktne emisije.
Ažurirana čista mašina
CEORA™ se ažurira najnovijim softverom pomoću sistema FOTA (Firmware Over The Air – bežično slanje firmvera), a lako održavanje i rukovanje su omogućeni su ergonomskim servisnim položajem rezne platforme. Rezna platforma može da se nagne radi lakog pristupa reznim diskovima, radi čišćenja i zamene.
CEORA
Uvedite budućnost
CEORA™ je pre svega robotska kosačica. Ali tu priča tek počinje. Naša vizija je da obezbedimo dugoročnu i održivu negu travnjaka. Zato smo osmislili izmenjivu prednju jedinicu koja omogućava postavljanje dodataka u budućnosti, kao što su, na primer, platforma za fervej i sistem za crtanje linija.
CEORA
Pokrijte više površine za manje
Kad kosi svaki dan, CEORA™ obezbeđuje najbolji kvalitet terena na površinama do 25.000 m2. Učestalost košenja se smanjuje rastom površine. Širenje na veće površine znači ekonomičnije košenje i znatnu prednost po pitanju održivosti za sve profesionalne radnike na održavanju zelenila.

Sign up here for CEORA™ live demo event!

Experience CEORA™ in action up close! Demo Days are hosted by Husqvarna dealers around the world, and the format will vary depending on each country. You will see our new large-scale robotic solution display its full range of talents and find out more about the difference it can make to your operations.

CEORA™ – očekivanja stručnjaka

CEORA™ – upravljanje velikim zelenim površinama

Moderni sportski tereni su idealno borilište na kom CEORA™ može da pokaže svoje svestrane talente. Ako radi na površini koja obuhvata oko 25.000 m2 dnevno, može da održava nekoliko fudbalskih terena na ekonomičan i profesionalan način. Svakodnevno održavanje proizvodi bujan i gust travnjak koji je savršen za sportove i golf, pri čemu se travnate površine sa velikim intenzitetom upotrebe kose uz mnogo pažnje. Ekipa održavanja može da lako daljinski upravlja i održava CEORA™ uređaje, dok svoje snage fokusira na druge zadatke poboljšanja kvaliteta terena. Krajnji rezultat je održiva dobitna kombinacija za ceo klub.

CEORA™ može da kosi veće travnate terene danju i noću, radeći tiho u definisanim oblastima, bez ometanja igrača. Premijum kvalitet se postiže na polugrubim i sportskim površinama, uz korišćenje aktivnih četkica na točkovima, koje efikasno razbacuju odsečke trave i daju gladak rezultat bez nakupina. Da biste ostvarili optimalnu dužinu trave na većim površinama, možete da zakažete košenje sistemom CEORA™ tri puta nedeljno na površini od oko 50.000 m2. Takođe, uz buduća ažuriranja softvera, to je isplativo dugoročno ulaganje za svaki sportski ili golf klub.

Veliki kapacitet pokrivanja površine i održive mogućnosti znače da CEORA™ predstavlja idealnu investiciju za institucije i komunalne službe koje žele da ispune ciljeve emisije izduvnih gasova i nivoa buke. Dodatno, zamena ručnog košenja robotskim radom koji može da pokrije do 75.000 m2 dvaput nedeljno je prilika da se znatno uštedi na troškovima radne snage i opreme. Mogući su i novi nivoi prilagodljivosti i radnih karakteristika, uz negu travnjaka potpomognutu virtuelnim granicama.

CEORA Next Web Crop

CEORA™ – sistem

Modularni sistem sa dve pogonske jedinice

Nova CEORA™ robotska kosačica je modularni sistem u kom vi birate kombinaciju pogonske jedinice koja najviše odgovara onom što radite. Inovativni podeljeni dizajn sadrži pogonsku jedinicu i prednju jedinicu. Pogonska jedinica 546 isporučuje najviše performanse košenja i najveći ukupan kapacitet, oko 50.000 m2 za dva dana. Pogonska jedinica 544 isporučuje izuzetan kapacitet košenja, od oko 40.000 m2 za dva dana.

CEORA Razor 43M
CEORA™ razor 43M
CEORA™ je opremljena reznom platformom sa petnaest brzih čeličnih noževa, postavljenih na tri rezna diska. Lako održavanje i rukovanje omogućeni su ergonomskim servisnim položajem rezne glave. Moguće je nagnuti je prilikom pristupa reznim diskovima radi zamene.
CEORA and CS4
Stanica za punjenje CS4
Stanica za punjenje akumulatora je neophodna za punjenje CEORA™ kosačica. Stanica za punjenje se isporučuje sa transformatorom.
CEORA Active wheel brushes
Aktivne četkice na točkovima
Aktivne četkice na točkovima su jedan od nekoliko praktičnih dodataka dostupnih za CEORA™ kosačice. One neprekidno rade da bi smanjile nakupljanje trave na točkovima i pomažu pravljenju optimalnog terena, bez gužvi trave.
EPOS Reference Station
EPOS referentna stanica
Neophodna je referentna stanica za korišćenje sa sistemom Husqvarna EPOS (sistem za precizno pozicioniranje pri radu). Ona prosleđuje signale između proizvoda i satelitskog sistema. EPOS referentna stanica je kompatibilna sa drugim Husqvarna EPOS robotskim kosačicama.

Priča o sistemu CEORA™

Proširite horizonte zelenih prostora

Pär Forsman, menadžer za proizvod CEORA™ je oduševljen sposobnošću nove EPOS tehnologije da pravi virtuelne granice i da obezbeđuje brze i efikasnije sistematsko košenje nego ikad pre. Rezultat će ubuduće radnicima osloboditi mnogo više vremena za stručno održavanje zelenih površina.

Testiranje budućnosti
Robin Birberg, inženjer ispitivanja u Husqvarna laboratoriji za robotiku objašnjava nam kako inovativan i detaljan program testiranja pruža uvid u buduće radne karakteristike CEORA™ tehnologije sledeće generacije.
Sjajan prvenac u klasi za kompaniju Husqvarna
Saša Menges, predsednik, Husqvarna odeljenje, govori o ogromnoj prilici kakvu temeljno inovativan proizvod, kao što je CEORA™, predstavlja za privrednu granu komercijalne nege terena.
Oblikovanje dizajna budućnosti
Radžinder Mera, rukovodilac dizajna brenda u kompaniji Husqvarna ističe značaj jedinstvenog dizajna sistema CEORA™ i doprinos takvog sistema funkcionalnosti i budućim mogućnostima.