Brushcutter 325R
 1. Vodič
 2. Preporučeni proizvodi
Saveti pri kupovini

Šta imati u vidu pri kupovini orezivača

Treba li vam novi orezivač da biste raščistili veći prostor, visoku travu, podrast, ili da biste rezali grmove i malo drveće? Evo nekoliko stvari koje treba imati u vidu pre nego što kupite orezivač.

Orezivači su vredni pomoćnici vlasnika šuma i imanja. Koriste se za sve, od nege travnjaka do raščišćavanja visoke trave, mladara i žbunova. Ako znate kako će se koristiti, možemo da vam pomognemo pri izboru pravog.

Planirate li profesionalnu upotrebu?

Za profesionalnu upotrebu je važno izabrati profesionalni orezivač koji ima dug radni vek i prikladan je za posao koji planirate da obavljate. Modeli Husqvarna 500 su profesionalni, beskompromisni rezači pravljeni za udobnost korišćenja tokom celog radnog dana.

Koju veličinu da izaberem?

Za profesionalne korisnike je važno da izaberu orezivač odgovarajuće veličine, a ne da se samo uhvate za najjači model. Jak motor će lakše seći vegetaciju, ali je i teži. To je zamorno ako radite satima, pa ćete biti manje efikasni. Zato ćete, kao profesionalac, možda odlučiti da imate nekoliko orezivača, zavisno od posla koji radite. Međutim, običan kupac bi trebalo da se uveri da je mašina dovoljno jaka da može da obavi planiran posao.

Savršeno za vlasnike imanja

Ako radite na malom ili srednjem imanju ili u ruralnom dvorištu sa žbunovima, grmljem i malim stablima, onda je za posao savršen orezivač srednje klase. Možete da zamenite reznu glavu, zavisno od toga kosite li travu ili grublju vegetaciju. Ovi orezivači su udobni, svestrani i laki za upotrebu.

  Orezivači

  Saznajte više o našim orezivačima

  Pročitajte više

  Koliko se lako koristi?

  Kad birate orezivač, treba da uzmete u obzir i lakoću zamene noževa i glava trimera. Uverite se i da je lako zameniti strunu kad koristite glavu trimera, kao i da je mehanizam za uvod praktičan. Husqvarna orezivači koriste Tap-&-Go sistem uvoda, što znači da se struna automatski uvlači kad pritisnete glavu o tlo.

  Šta imati u vidu pri biranju orezivača

  1. Važno je da se orezivač lako pokreće, naročito ako nemate iskustva
  2. Velika snaga, velik obrtni moment i naglo ubrzanje su važni pri rezanju vegetacije, ali nemojte da se odlučite za nepotrebno tešku mašinu ako radite po ceo dan
  3. Uverite se da remen raspoređuje teret, radi udobnog korišćenja i efikasnosti
  4. Proverite da li drške mogu da se nagnu u odnosu na osovinu, da bi se sprečilo neravnomerno opterećivanje leđa
  5. Proverite da li se drške sklapaju radi transporta i skladištenja
  6. Naši motori opremljeni su kontrolom emisija, radi zdravijeg radnog okruženja, ali i očuvanja životne sredine u celini