Z 242F (ClearCut)
 1. Vodič
 2. Preporučeni proizvodi
Saveti pri kupovini

Šta treba imati u vidu kad kupujete kosačicu sa okretom u mestu

Kosačica sa okretom u mestu omogućava košenje toliko blizu uglovima da smanjuje potrebu za trimerima. Evo nekoliko saveta koje treba imati u vidu kad želite da kupite novu kosačicu sa okretom u mestu.

Konstrukcija kosačice sa okretanjem u mestu i njena sposobnost brzog manevrisanja potiču iz tipične komercijalne upotrebe. Naše kosačice sa okretom u mestu za vlasnike imanja su konstruisane rame uz rame sa komercijalnim modelima. To znači da mogu da se nose sa zahtevnim zadacima košenja efikasno, brzo i lako.

Jeste li profesionalac ili vlasnik kuće?

Kad se odlučujete za novu kosačicu sa okretom u mestu, najvažniji činilac je veličina površine koju ćete kositi.

Naše kosačice sa okretom u mestu za vlasnike kuća su uopšteno manje, pa zauzimanju manje prostora kad su parkirane, i prosecaju manje prolaze u dvorištu. Najveća od kućnih kosačica može da pokosi 1,13 hektara na sat.

Ako tražite novu kosačicu sa okretanjem u mestu za profesionalnu upotrebu, nudimo širok asortiman sa moćnim motorima i većim rezervoarima za gorivo. Profesionalni modeli su brži i mogu da kose veće površine – do 2,8 hektara na sat.

Propan

Propan je sjajan način za smanjenje emisija, troškova goriva – i možda zahtevanje poreskih povlastica. Ali, propan donosi i druge pogodnosti. Propanski motor generalno treba manje popravljati, jer propan ne može da zapekne. Ako ćete raditi puno radno vreme, ne bi bilo loše da nabavite i opcione dvojne rezervoare, koji će nositi dodatne 53 litre goriva.

  Kosačice sa okretanjem u mestu

  Saznajte više o kosačicama sa okretanjem u mestu

  Pročitajte više

  Opšte činjenice o Husqvarna kosačicama sa okretom u mestu

  • Naše kosačice sa okretom u mestu su trajne, sa stabilnom karoserijom i snažnim i pouzdanim motorom. Sve komponente su osmišljene da podnose zahtevan rad.
  • Udobno okruženje vozača i efikasno prigušivanje vibracija obezbeđuju veći komfor i manji zamor
  • Sve komande je lako dohvatiti
  • Veliki i široki zadnji točkovi manje opterećuju površinu travnjaka, odnosno manje spljeskavaju travu i olakšavaju pristup. Nizak centar mase obezbeđuje prianjanje i stabilnost, što je prednost ako je tlo neravno.
  • Važno je imati efikasan sistem za hlađenje ako mašina treba da dugo radi na optimalnoj temperaturi, naročito tokom toplih dana