Lakši način da pratite opremu

Samo stavite senzor na bilo koji deo opreme i uvek ćete znati gde su vam mašine, koliko su korišćene, kad ih treba servisirati ili zameniti, i drugo. Ako koristite naše profesionalne robotske kosačice, ne treba vam senzor. Sve ove ažurirane informacije, lako dostupne sa telefona, tableta ili računara, omogućuju da uštedite mnogo vremena i novca i da dodatno razvijete poslovanje.

Isprobajte Husqvarna Fleet Services™ 3 meseca bez naknade.

Šest glavnih koraka da biste započeli

 1. Napravite nalog na husqvarna.com
 2. Pozovite osnovni tim korisnika
 3. Preuzmite aplikacije za radove na terenu i lokacije skladišta
 4. Dodajte mašine u inventar
 5. Stavite senzore na mašine koje povezujete
 6. Pozovite ostale korisnike iz preduzeća

Gotovo!

Šta želite da radite?

Fleet Services Search inventory in app - web version NW-CROP

Sva vaša oprema na jednom mestu

Ne oslanjajte se na papirologiju. Uz Husqvarna Fleet Services™ možete samo da pogledate u inventar i da tačno znate koliko mašina kog tipa imate. Dajte im jedinstvene nazive i lako ćete ih razlikovati. Lista inventara može da bude dostupna svim korisnicima u preduzeću. Možete da dodate senzore svim vrstama opreme za oblikovanje pejzaža, uslužnim vozilima i kamionima, pa i proizvodima drugih proizvođača. Inventar opreme, uključujući funkciju servisa i popravki, je besplatan.

Fleet Services Machine list map - web version NW-CROP

Nađite ih sve na mapi

Uvek znajte gde vam je oprema bila poslednji put. Kad god se mašina sa senzorom nađe blizu pametnog telefona ili tableta na kom radi aplikacija, lokacija joj se registruje. Tako da, kad god tražite neku opremu, samo pogledate mapu da biste videli da li je u skladištu, na servisu ili na terenu. Naše robotske kosačice imaju ugrađen GPS i funkcije povezivanja, pa možete da ih neprekidno pratite.

Fleet Services Machine usage in app - Web version - NW-CROP

Pogledajte kad i koliko ste šta koristili

Znate li koliko zaista koristite koju opremu? Koristite statističke podatke da biste lako sastavili evidenciju radnih dana i videćete tačno kad i koliko ste koristili koju mašinu, što će vam dati uvid u poslovanje tokom sezone. To vam omogućava da sastavite flotu kakva vam je potrebna, bez nepotrebnih troškova mašina koje jedva da koristite. Dobićete i važne smernice za bolje planiranje posla, da biste uvećali efikasnost i produktivnost.

Fleet Services, Maintenance plan, Web version - NW-CROP

Evidencija servisa i obaveštenja

Senzore prate broj sati rada motora za svaki deo opreme. Uvidom u sistem uvek možete da vidite tačnu starost i evidenciju servisa svake mašine, kao i troškove servisa i popravki (uključujući rezervne delove). To olakšava utvrđivanje kad je vreme da je zamenite novom. Dobijate i obaveštenja kad je vreme za servis mašine. To omogućava da je održavate na vreme, izbegnete troškove nepotrebnog servisiranja i smanjite opasnost od neplaniranih i skupih zastoja.

Pogledajte je na delu

Pogledajte kako je lako koristiti Husqvarna Fleet Services™ da biste pratili korišćenje opreme preko aplikacija Husqvarna Fleet Services™ i Husqvarna Fleet Services™ Gateway.

Potpuna kontrola nad robotskim kosačicama

Sve naše profesionalne robotske kosačice serije 500 imaju ugrađenu funkciju povezivanja i pretplatu na Husqvarna Fleet Services™ kao standard. Ovo vam omogućava da pokrenete, zaustavite, podesite visinu košenja ili prilagodite raspored za jednu ili više kosačica odjednom sa mesta na kom se trenutno nalazite. Možete da ih pratite na mapi u realnom vremenu. Ako dođe do greške, odmah dobijate obaveštenje. Uvidi u rad omogućavaju da obavite podešavanja i dobijete neometan i efikasan rad. Pogledajte kako naš digitalni alat omogućava da kontrolišete svoje robotske kosačice.

Saznajte kako da razvijete poslovanje

Husqvarna FleetServices, Money, Investments
Uložite u opremu koja vam je potrebna, a ne u opremu za koju mislite da vam je potrebna
Izveštaj o korišćenju mašine prikazuje koliko mašina zaista koristite – mogli biste da obavite isti posao sa manjim brojem mašina. A sati motora za svaku mašinu pomažu vam da identifikujete one koje će trajati i naredne sezone.
Husqvarna FleetServices, Preventive Maintenance
Uštedite vreme i novac uz pomoć preventivnog održavanja
Uz pomoć Husqvarna Fleet Services™, možete da napravite strategiju održavanja za svaku grupu mašina. To vam omogućava da dobijete podsetnike za preventivno održavanje zasnovano na preporučenim servisnim intervalima za različite vrste opreme. Time se smanjuje rizik od skupe obustave rada i popravki, a takođe vam se obezbeđuje da mašina duže traje.
CO2 emissions - Carbon footprint calculator (Next Web crop)
Dobijte praktičan alat za smanjenje emisija CO2
Bilo da radite za opštinu ili kao komercijalni izvođač radova, smanjenje emisija CO2 je važan cilj. Kalkulator karbonskog otiska pruža vam podatke i uvide koji su vam potrebni da preduzmete radnju – i naravno, da prijavite napredak zainteresovanim stranama.
Illustration Concept Stop Watch (Next Web Crop)
Provedite manje vremena na upravljanju opremom
Husqvarna Fleet Services™ vodi računa o vašoj opremi. Izveštaji i poruke na nedeljnoj bazi će vas upozoriti ako postoji nešto čime treba da se pozabavite. Time se štedi vreme. A kao što znate, vreme je novac.

Kako radi

Sistem prati opremu preko senzora mašine, ili, ako se radi o profesionalnim robotskim kosačicama, ugrađene funkcije povezivanja. Podaci o opremi se prenose preko Bluetooth veze (za Automower® preko 2G/3G). Podaci mogu da se prikupljaju na dva načina.

Prikupljanje podataka na terenu
Kad ste na poslu i isključite opremu, radi pauze ili na kraju radnog dana, lako je prikupiti sve nove podatke o mašini. Samo treba da se prijavite u aplikaciju Husqvarna Fleet Services™ na telefonu, i podaci će se automatski otpremiti na nalog.

…i nazad u radionici
Drugi način za prikupljanje podataka je u radionici. Ako imate Android mobilni telefon (ili tablet) i u radionici vam uvek radi aplikacija Husqvarna Fleet Services Gateway, svi snimljeni podaci se automatski otpremaju kad se mašine na kraju smene vrate u skladište.

Kombinacija ovih aplikacija obezbeđuje da vaš nalog zasnovan na klaudu uvek ima ažurne podatke o mašinama, lako pristupačne sa svakog uređaja.

Šest glavnih koraka da biste započeli

 1. Napravite nalog na husqvarna.com
 2. Pozovite osnovni tim korisnika
 3. Preuzmite aplikacije za radove na terenu i lokacije skladišta
 4. Dodajte mašine u inventar
 5. Stavite senzore na mašine koje povezujete
 6. Pozovite ostale korisnike iz preduzeća

Gotovo!

Šta želite da radite?

Hardver

Evo šta vam treba da biste dodali ručne i mašine sa točkovima. Osim toga, namenski telefon ili tablet uređaj sa aplikacijom Husqvarna Fleet Services™ Gateway mora da bude trajno postavljen u skladištu. 

Husqvarna FleetServices, Machine Sensor
Senzor mašine
Senzor mašine omogućava da povežete sve vrste ručnih i mašina sa točkovima.
Husqvarna FleetServices, Sensor Key
Ključ senzora mašine iz flote
Koristi se za otvaranje i zatvaranje senzora, npr. kad menjate bateriju.

FAQ

Imam nalog kompanije Husqvarna, mogu li da ga koristim?
Da, možete da koristite jedan nalog kompanije Husqvarna da biste pristupali svim digitalnim uslugama kompanije Husqvarna. Međutim, morate da se posebno registrujete za Husqvarna Fleet Services™.

Kako da se registrujem i započnem?
Otvorite URL usluge i kliknite na Registruj me, pa unesite tražene informacije u polja. Na adresu e-pošte koju ste upotrebili šaljemo poruku. Kliknite na link u poruci da biste pregledali informacije i napravili lozinku za nalog. Nalog je tad spreman za upotrebu.

Zatražite besplatan nalog

Koja je razlika između aplikacija Fleet i Gateway?
Mobilna aplikacija Husqvarna Fleet Services™ pomaže rukovodiocima i tehničarima flote da upravljaju inventarom na terenu. Aplikacija otkriva senzore mašina na terenu i otprema podatke sa njih na klaud. To uključuje „poslednju poznatu lokaciju“, koja pomaže da se pronađe oprema koja nedostaje i da se obezbedi da se ništa ne zaboravi.

Fleet Gateway ima samo jednu namenu – da otkriva veliki broj mašina pri povratku u skladište, da evidentira da su vraćene i da otpremi podatke sa tih mašina. Fleet Gateway najbolje radi kad je sve stacionarno u skladišnom prostoru, kad je povezana na Wi-Fi i kad se uređaj na kom radi neprekidno napaja. Obe aplikacije možete da preuzmete iz prodavnica Apple Store i Google Play.

Da li je aplikacija potrebna svakom rukovaocu?
Ne, Husqvarna Fleet Services™ mašine otkrivaju i skladište podatke o mašinama i kad u blizini nema aktivne mobilne aplikacije Fleet Services ili aplikacije Gateway. Međutim, da bi se zabeležio poslednji poznat položaj mašine, mobilna aplikacija Fleet mora da radi na telefonu koji je u Bluetooth dometu mašine. Da biste ostvarili stalan uvid u poslednju poznatu lokaciju svih mašina, najbolje da svi rukovaoci instaliraju aplikaciju, jer rastojanje između rukovaoca može da bude preveliko.

Mogu li da pratim opremu u realnom vremenu?
Ako koristite aplikaciju Husqvarna Fleet Services™ (na mobilnom telefonu ili tablet uređaju) na terenu, a aplikaciju Husqvarna Fleet Services™ Gateway (na tablet uređaju) u skladištu, možete da neprekidno nadzirete opremu. U suprotnom, podaci se odnose na poslednju poznatu lokaciju opreme.

Prati li aplikacija položaj rukovaoca?
Ne, Husqvarna Fleet Services™ ne prati rukovaoca. Aplikacija otkriva Bluetooth vezu sa senzora mašine i to skladišti kao događaj sa vremenskom odrednicom. Telefon prijavljuje svoj GPS položaj na toj odrednici, i tako definiše poslednji poznat položaj mašine.

Kako da postavim senzore na opremu?
Da biste dodali nove senzore na mašinu, treba vam aplikacija Husqvarna Fleet Services™.

Najpre treba da mašinu dodate u Flotu (u aplikaciji ili iz pregledača). Zatim pokrenite aplikaciju i izaberite mašinu u inventaru, pa dodirnite dugme Postavi senzor.

Zatim dodirnite Skeniraj QR kôd i dozvolite aplikaciji da fotografiše i snima video snimke ako to zatraži. Skenirajte QR kôd kamerom telefona – pazite da bude dovoljno svetla da kamera može da ga očita.

Kad se kôd očita, kamera automatski dodaje senzor izabranoj mašini.

Gde mogu da poručim senzore?
Možete da poručite senzore od prodavca kompanije Husqvarna ili direktno od kompanije Husqvarna.

Može li senzor da izdrži težak profesionalni rad?
Da, nosač i elektronika senzora su konstruisani za dugogodišnje korišćenje na raznim poslovima, kao što su pejzažna arhitektura, nega stabala, građevinska industrija i dr.

Da li senzori obezbeđuju GPS praćenje uživo?
Ne. Lokacija koju dobija sistem je uvek „poslednja poznata“ onako kako to vide aplikacije flote. GPS koordinate mašine potiču sa pametnog telefona, a ne sa senzora.

Da li mogu da instaliram senzore na opremu drugih brendova?
Da, možete da instalirate senzore na mašine drugih brendova da biste ih povezali sa sistemom Husqvarna Fleet Services™.

Kakvu opremu mogu da pratim/koristim?
Možete da dodate praktično svaki uređaj u inventar Fleet Services.

Fleet Services™ senzor mašine može da očita podatke iz sledećih tipova mašina:

 • Mašine sa benzinskim motorima
 • Mašine sa elektromotorima
 • Brojne dizel mašine na kojima generator stvara električnu struju

Primeri uređaja koje možete da dodate u Fleet Services su:

 • Ručne mašine
 • Mašine sa sedištem
 • Husqvarna Automower®
 • Vozila
 • Uslužna vozila

Koje Husqvarna Automower® modele podržava Husqvarna Fleet Services™?

Husqvarna Fleet Services™ podržava sve Automower® modele opremljene Automower® Connect modulom:

 • Serija 500
 • Serija 300 i serija 400 X-line
 • Serije 300 i 400 sa Automower® Connect modulom ugrađenim kao dodatna oprema

Napomena: Automower® Connect@Home nije podržan u Husqvarna Fleet Services™.

Mogu li da dodeljujem razne uloge osoblju?
Da. Husqvarna Fleet Services™ trenutno nudi dve usluge upravnik flote i tehničar flote.

Korisnik može da ima više uloga.

Uloga upravnika flote daje pun pristup nalogu flote preduzeća, uključujući prava za upravljanje korisnicima i podešavanja plaćanja.

Uloga tehničara flote je ograničena na upravljanje inventarom sredstava.

Koliko korisnika mogu da dodam?
Nema tehničkog ograničenja broja korisnika za Husqvarna Fleet Services™.

Radi li Husqvarna Fleet Services™ na mom pametnom telefonu / tabletu / računaru?
Veb-portal Husqvarna Fleet Services™ radi na tabletima i računarima. Aplikacija Husqvarna Fleet Services™ za pametne telefone dostupna je za Android i iOS. Posetite Google Play / prodavnicu aplikacija i potražite Husqvarna Fleet Services.

Da li rad aplikacije troši bateriju?
Aplikacija mora da radi da bi usluge lokacije iz Husqvarna Fleet Services™ mogle da prijavljuju poslednju poznatu lokaciju mašine. Ovo koristi Bluetooth vezu, i možete da očekujete sličnu potrošnju energije kao kad koristite slične aplikacije za praćenje – Tile, TrackR, i sl.

Otpremanje podataka sa mašine troši malo više energije.

Da li su moje informacije bezbedne u klaudu?
Informacije se nalaze na resursima koje štite zaštitni programi i može da im pristupi samo sistem.

Tehnički podaci – senzor mašine
Težina: 30 g (sa baterijom)
Veličina: 69 x 45 x 15 mm
Baterija: CR2450 VARTA
Trajanje baterije, pri radu motora: Pribl. 350 sati 
Trajanje baterije, skladištenje: Pribl. 10 meseci
Radio: Bluetooth Low Energy
Kapacitet memorije: 60 dana podataka (pri radnom danu od 8 sati)
Maks. temperatura: 60 °C
Min. temperatura: -20 °C

Tehnički podaci – kutija interfejsa
Težina: 120 g (uključujući senzor mašine i poklopac)
Veličina: 103 x 53 x 27 mm
Baterija: CR2450 VARTA
Trajanje baterije, pri radu motora: Pribl. 350 sati
Trajanje baterije, skladištenje: Pribl. 10 meseci
Radio: Bluetooth Low Energy
Kapacitet memorije: 60 dana podataka (pri radnom danu od 8 sati)
Maks. temperatura: 60 °C
Min. temperatura: -20 °C