Hedge Trimmer 226HD60S
 1. Vodnik
 2. Priporočeni izdelki
Nasveti za nakup

Pet stvari, ki jih morate v letu 2023 upoštevati ob nakupu obrezovalnika žive meje.

Ob nakupu obrezovalnika žive meje upoštevajte, za kaj ga boste uporabljali. Na primer, ali boste obrezovali visoko, nizko ali dolgo živo mejo? Ali je najpomembnejše oblikovanje žive meje? Spodaj si preberite, na kaj morate biti pozorni ob nakupu obrezovalnika žive meje.

Poznamo tri glavne vrste obrezovalnikov žive meje: dvostranske, enostranske in višinske obrezovalnike žive meje. Izberite tistega, ki najbolj ustreza vašim vrtnarskim potrebam.

Dvostranski obrezovalniki žive meje – najboljši za oblikovanje

Dvostranski obrezovalnik žive meje je najboljša izbira za oblikovanje žive meje. Dvostranski obrezovalnik žive meje lahko opremite tudi z nastavljivim zadnjim ročajem, ki omogoča večjo prilagodljivost in boljšo ergonomijo pri obrezovanju stranic žive meje.

Enostranski obrezovalniki žive meje – najboljši za večja območja

Če iščete obrezovalnik žive meje za ravne odseke, vam bo enostranski obrezovalnik žive meje popolnoma ustrezal. Z zobmi na samo eni strani vodila rezila je rezilo lahko daljše, ne da bi bilo orodje pretežko. Z daljšim rezilom pa lahko večje dele priščipnete z enim samim zamahom.

Višinski obrezovalniki žive meje – najboljši za daljši doseg

Višinski obrezovalniki žive meje so najboljša izbira za košnjo visoke in nizke žive meje ter talnega rastja. Dolg doseg pomeni, da vam ni treba uporabljati lestve, možnost nagiba rezalnega droga pa omogoča hitrejše in priročnejše obrezovanje.

  Kateri so najboljši akumulatorski obrezovalniki žive meje?

  Sodobni akumulatorski obrezovalniki žive meje so močni, neverjetno tihi z nizkimi vibracijami in preprosti za vzdrževanje. Če delate dolge ure, so dodatni akumulatorji ali nahrbtni akumulator odlična izbira za učinkovitejše in udobnejše izvajanje opravil. Za čas delovanja kombinacije akumulatorja/izdelkov si oglejte našo tabelo časa delovanja akumulatorja.

  Kako dolgo zdrži 36-voltni akumulator Bli-X?

  Prenos preglednice časa delovanja 36 V

  Kateri bencinski obrezovalniki žive meje in grmovja so najboljši?

  Bencinski obrezovalniki žive meje ima močan motor, zaradi česar so izjemno primerni za zahtevnejša opravila, kot je obrezovanje razraščenih ali starejših živih mej.

  Čeprav so težji in glasnejši od podobnih električnih izdelkov, imajo daljši čas delovanja in so zato primernejši za večje vrtove in žive meje. Pomagali vam bodo tudi hitreje opraviti delo.

  Poiščite meritev kubične prostornine; tako boste lažje ugotovili, kako močan je motor. Večja prostornina je primernejša za zahtevnejše pogoje pri obrezovanju, vendar porabi več goriva in zahteva bolj redno vzdrževanje.

  Obrezovalniki žive meje

  Pridobite več informacij o naših obrezovalnikih žive meje.

  Več