Navodila in vodniki

Namestitev robotske kosilnice Husqvarna

Če izberete kosilnico Husqvarna Automower®, lahko uživate v enostavni uporabi, ki je takoj očitna, saj je tudi postopek namestitve popolnoma optimiran. Oglejte si navodila za enostavno namestitev robotske kosilnice Husqvarna.

Za začetek si oglejte svojo trato. Z zelenice odstranite vse kamne, veje, orodje, igrače in druge ovire, da zmanjšate možnost zagozdenja ali poškodb stroja. Če je trava višja od 10 cm, jo še zadnjič pokosite z običajno kosilnico.

1. Postavitev polnilne postaje

Polnilno postajo postavite na ravno podlago na sredini območja košnje, okoli nje pa pustite nekaj prostora. Postaja naj ne bo izpostavljena neposredni sončni svetlobi in naj bo zunaj dosega škropilnikov ter v bližini električne vtičnice.

2. Napolnite baterijo

Ko je polnilna postaja na mestu, je čas, da napolnite robotsko kosilnico. Postavite robotsko kosilnico na polnilno postajo in nadaljujte z naslednjim korakom. Polnjenje prazne baterije traja 80–100 minut.

3. Polaganje omejevalne zanke

Omejevalna zanka poteka ob robovih trate, s čimer določi območje košnje. Kabel pritrdite na tla s posebnimi priloženimi žebljički in robotska vrtna kosilnica bo natančno vedela, kje obrniti. Okrog cvetličnih gred in grmovja ustvarite "otoke" kablov, da kosilnica ne zaide vanje.

4. Polaganje vodilnega kabla

Vodilna žica se uporablja za usmerjanje robotske kosilnice Husqvarna Automower® nazaj do polnilne postaje, ko je to potrebno. En konec priklopite na postajo in napeljite žico prek najbolj oddaljenega dela vrta, da jo robotska kosilnica zlahka najde. Drugi konec priklopite na omejevalno žico na mestu, kjer se stikata. Na ta način sta s polnilno postajo povezani tako omejevalna kot vodilna žica.

5. Sprostite se

Vklopite kosilnico Husqvarna Automower®, vnesite štirimestno kodo PIN, prilagodite višino košnje in nastavite delovne ure. To je vse. Robotska kosilnica se polni, dokler ni pripravljena, in nato zapusti postajo. Na tej točki ste uradno zadnjikrat ročno kosili zelenico.