Robotska kosilnica za vsak vrt

Z robotsko kosilnico Husqvarna Automower® si sprostite ure in ure prostega časa. Namesto, da bi zgubljali čas s košnjo, lahko tako uživate z družino in prijatelji ter si krajšate čas s prijetnejšimi dejavnostmi. Robotska kosilnica tako vedno lepo poskrbi za popoln videz vaše zelenice. Tiho in brez truda, v dežju ali soncu.

Vsak vrt je edinstven. Številni različni modeli v široki ponudbi robotskih kosilnic Automower® pokrivajo vse od manjših mestnih vrtov do zahtevnih površin velikosti do 5.000 m2. Zagotavljanje celotne pokritosti kompleksnih zelenic z oddaljenimi območji in ozkimi prostori je zaščitni znak robotske kosilnice Husqvarna Automower®.

Funkcije izdelka, ki zagotavljajo vrhunsko pokošeno zelenico

Vodilni kabel zagotavlja, da robotska kosilnica Automower® doseže vsa oddaljena delovna območja. Pomaga tudi pri iskanju najkrajše poti nazaj do polnilne postaje, varčevanju z energijo in izogibanju opaznim sledem.

Robotska kosilnica Husqvarna Automower® zazna ozke prehode in se prebije tudi skozi najožje vrzeli.

Robotska kosilnica Husqvarna Automower® vam nudi odlične rezultate košnje v vseh vremenskih razmerah. Najpomembnejši deli so varno zaščiteni pred dežjem, prahom in odrezki trave.

S prilagojeno virtualno preslikavo vrta lahko določite in poimenujete različna delovna območja, prilagodite časovne razporede in višine košnje ter ustvarite prepovedana območja, ki ščitijo vaše vrtnarske projekte. Inovativna nega zelenice, ki jo preprosto vnesete v svoj vrt in svoje življenje.

Robotska kosilnica Automower® se samodejno vrne na polnilno postajo. Polni se približno 60 minut, nato pa se vrne h košnji. Pri vsem tem pa vam ni treba migniti niti s prstom.

Presenečeni boste, kako hitro boste pozabili na robotsko kosilnico Husqvarna Automower®. Komaj jo boste opazili, ko bo na vrtu hitro, tiho in učinkovito opravljala svoje delo.

Zahvaljujoč optimizirani zasnovi in inteligentnemu vedenju se lahko robotska kosilnica Husqvarna Automower® 435X AWD spoprime z nakloni do 70 % ali 35°, medtem ko naši drugi modeli z lahkoto delujejo na naklonih do 45 %.

Robotska kosilnica v primeru zmrzali samodejno prekine urnik košnje in tako pomaga zaščititi zelenico.

Zunanjost in spodnjo stran robotske kosilnice lahko operete z vrtno cevjo. S pritrjenim orodjem za vzdrževanje, ki je v vsakem trenutku pri roki, lahko pokrov preprosto odstranite za čiščenje.

Pametnejša izbira kot kdaj koli prej

Vsi sestavni deli robotske kosilnice Automower® so skrbno zasnovani tako, da so čim bolj inteligentni in uporabniku prijazni. Robotska kosilnica Automower®, ki velja za dediščino podjetja Husqvarna, izkorišča prednosti najnovejše tehnologije in hkrati ponuja izjemno zanesljivost švedskega inženirstva.

Z GPS podprta navigacija in vgrajeni senzorji omogočajo prilagoditev delovanja robotske kosilnice Automower® glede na dejavnike, kot so rast trave, vremenske razmere in zahtevna območja. Ne glede na to, kako zahteven je vaš vrt, bo vaša zelenica vedno zdrava in lepo ohranjena z le malo mahu oziroma popolnoma brez mahu. Poleg tega ima robotska kosilnica Husqvarna Automower® napredno tehnologijo za zaznavanje ovir. Poleg zagotavljanja varnega ravnanja je to pomemben del pobude za biotsko raznovrstnost družbe Husqvarna, ki preddstavlja vizijo o tem, da preprečijo nesreče z majhnimi živalmi in izdelki.

Z aplikacijo Automower® Connect imate prek pametnega telefona na voljo popoln daljinski upravljalnik, s katerim lahko v realnem času spremljate, kaj počne kosilnica. Robotsko kosilnico Automower® je mogoče upravljati tudi z glasovnim upravljanjem prek storitve Amazon Alexa ali Google Home, jo vključiti v rutine IFTTT ter jo integrirati z namakalnim sistemom Gardena


Funkcije izdelka za pametnejši vsakdan

S sledenjem GPS in polno povezljivostjo lahko sledite robotski kosilnici Automower® in posodabljate nastavitve, kjer koli ste. Aplikacija Automower® Connect je na voljo pri vseh modelih serije X-Line. Za modele robotskih kosilnic Automower®, ki so opremljene s povezavo Connect@Home (povezava Bluetooth®), je paket Automower® Connect na voljo kot dodatna oprema.

*Aplikacija Automower® Connect vključuje 10-letno pogodbo o mobilnih podatkih. To velja samo, če drugi ponudniki v območju zagotavljajo ustrezno pokritost z mobilnim omrežjem.

Vgrajeni sistem GPS ustvari zemljevid vrta, vključno z lokacijo omejevalne zanke in vodilnega kabla. Robotska kosilnica Husqvarna Automower® si nato zapomni, katere dele vrta je že obdelala, in temu primerno prilagodi vzorec košnje. To omogoča optimalno pokritosti zelenice in zagotovi odlične rezultate košnje.

Prilagaja čas košnje, tako da robotska kosilnica Automower® intenzivnejše deluje v obdobjih hitrejše rasti trave in manj v suhem, sončnem vremenu.

Ko kosilnica Automower® zapelje v območje s travo, ki je višja kot drugje, začne delovati v osredotočenem sistematičnem spiralnem vzorcu, da izenači razlike.

Robotski kosilnici Automower® 450X in 435X AWD uporabljata ultrazvočno tehnologijo za zaznavanje predmetov na njuni poti košnje. Kosilnica upočasni hitrost vožnje, da se nežno nasloni na predmet, nato pa se obrne in nadaljuje z delom.

Vsi modeli Automower® lahko kosijo ob prehodih, ozkih kar 60 cm. Samodejno zaznavanje prehoda olajša namestitev in zmanjša nastanek kolesnic.

Zdaj ste lahko z vrtom povezani še pametneje tako, da robotsko kosilnico Automower® povežete s pametnim sistemom Gardena Smart. Robotska kosilnica Automower® skrbi za zdrav videz skrbno pokošene zelenice, pametni sistem Gardena Smart, ki zaznava vlago tal, zunanjo temperaturo in intenzivnost svetlobe ter nato prilagodi zalivanje, da zelenico ohranja zeleno in svežo. Pametni sistem Gardena Smart deluje z vsemi izdelki, ki so opremljeni s posrednikom 2G/3G Automower® Connect, ki je na voljo v vašem področju dela.

Automower® Connect robotski kosilnici omogoča, da postane del vašega pametnega doma. Glasovno upravljanje prek pomočnikov Amazon Alexa ali Google Home, uporabljate pa ga lahko tudi v aplikacijah IFTTT. Morda želite, da parkira, ko se otroci vračajo iz šole, ali pa jo nameravate popolnoma sinhronizirati z vremenom.

Izdelani za varnost

Vsaka robotska kosilnica Automower® zagotavlja visoko stopnjo varnosti in je preizkušena v skladu z zahtevami za zagotavljanje varnosti kosilnice, uporabnika in živali. Ključnega pomena so trpežna zasnova, gumijast odbijač, zanesljivi kroglični ležaji in brezkrtačni motor, ki so pomembni pri zaščiti kosilnice.

Prav tako ima robotska kosilnica Automower® tudi več oblikovnih funkcij, ki zmanjšujejo nevarnost poškodb. Osrednja namestitev rezalne plošče je zavestna izbira za ublažitev nesreč, saj zagotavlja širok prostor med rezili in zunanjim ohišjem kosilnice. Poleg tega ima robotska kosilnica Automower® več senzorjev, ki na poti košnje zaznajo predmete, in se tako izognejo škodi. Ti senzorji zagotavljajo, da se kosilnica zaustavi, zapelje vzvratno in obrne, ko naleti na oviro. Za zaznavanje majhnih predmetov uporabljajo modeli, kot sta 450X in 435X AWD, ultrasonične senzorje. Rezila robotske kosilnice Automower® niso fiksna, temveč zglobna in se ob dotiku predmeta takoj zložijo nazaj v rezalno ploščo.

V letu 2018 smo si zastavili vizijo, da si bomo prizadevali odpraviti nezgode, v katere so vpletene male živali ali ljudje in naši izdelki. Naša dejanja na primer vključujejo sodelovanje z raziskovalcem ježev in uporabo ugotovite pri nadaljnjem izboljšanju robotskih sistemov. S funkcijo Wildlife Consideration v aplikaciji Automower® Connect lahko uporabniki zagotovijo, da se robotska kosilnica ne premika med mrakom in zoro, ko so ježi in druge nočne živali najbolj aktivni.

Robotska kosilnica Automower® ima tudi številne varnostne funkcije. Npr. krajo lahko prepreči alarm, ki se aktivira ob dvigu kosilnice. Alarm je mogoče izklopiti samo z vnosom unikatne kode PIN. Pri izbranih modelih je na voljo tudi sledenje GPS, da lahko gibanje svoje kosilnice spremljate od koder koli na svetu.

Vodilni na trgu robotskih kosilnic od leta 1995

Vse od predstavitve prve robotske kosilnice Automower® leta 1995 je družba Husqvarna poznana kot vodilno podjetje na trgu robotskih kosilnic. Ponosni smo, da smo začeli robotsko revolucijo, in vse dokler bodo zelenice potrebovale oskrbo, bomo poskrbeli, da se oskrba ne bo prekinjala.

Danes več kot 2 milijona vrtov po vsem svetu kosijo robotske kosilnice družbe Husqvarna. Robotska kosilnica Automower® se je pri zunanjih testih in anketah vedno znova uvrščala med najuspešnejše izdelke.

Robotska kosilnica Automower® je znana po tem, da je izjemno zanesljiva, z minimalnim številom nepričakovanih prekinitev. Dan in noč, ob dežju ali soncu se lahko zanesete na kosilnico, da bo svoje delo opravljala brez težav.

Brez hrupa, brez hlapov, brez skrbi

Robotska kosilnica Automower® bo nova najboljša prijateljica vašega vrta in sosedov. Z najmanjšo količino energije ohranja zelenico takšno, kot mora biti, ne potrebuje bencina ali olja, poleg tega pa ne izpušča emisij ali hlapov. Robotska kosilnica Automower® ima najnižje zaznane ravni hrupa na trgu.

Svež rez, ki ga zagotavljajo kot britev ostra rezila, izboljša naravno rast in kakovost trave. Odrezki trave se v zemljo povrnejo kot gnojilo; dlje časa, kot deluje vaša kosilnica, bolj zdrava bo trava.

Z nizko porabo energije ter brez goriva in izpustov je kosilnica Automower® okolju prijazna in pametna izbira. To je najnaravnejša pot za košenje zelenice danes in jutri.