Enostavnejši način za sledenje opreme

Namestite senzor na kateri koli kos opreme in vedno boste vedeli, kje so vaši stroji, koliko so bili uporabljeni, kdaj jih je treba servisirati ali zamenjati, in še veliko več. Če uporabljate naše profesionalne robotske kosilnice, vam senzorja sploh ni treba namestiti. Vse te posodobljene informacije, ki so enostavno dostopne s telefona, tabličnega ali prenosnega računalnika, vam omogočajo, da prihranite veliko časa in denarja ter še bolj razvijete svoje podjetje.

Preizkusite aplikacijo Husqvarna Fleet Services™ za 3 mesece brez naročnine.

Šest glavnih korakov za začetek

 1. Ustvarite račun na husqvarna.com
 2. Povabite glavno ekipo uporabnikov.
 3. Prenesite aplikacije za delo na terenu in lokacije shranjevanja.
 4. Dodajte stroje, da ustvarite seznam z inventarjem.
 5. Namestite senzorje na stroje, ki jih želite povezati.
 6. Povabite preostale uporabnike podjetja.

Začnimo.

Kaj želite storiti?

Fleet Services Search inventory in app - web version NW-CROP

Vsa vaša oprema na enem mestu

Ne zanašajte se na papirje. Z aplikacijo Husqvarna Fleet Services™ samo preverite seznam z inventarjem in natančno boste vedeli, koliko strojev posamezne vrste imate. Dodelite jim edinstvena imena, da boste z lahkoto razlikovali med njimi. Seznam z inventarjem je lahko na voljo vsem uporabnikom v vašem podjetju. Senzorje lahko namestite na vse vrste opreme za urejanje okolice, na večnamenska vozila in tovornjake ter celo na izdelke drugih proizvajalcev. Seznam z inventarjem opreme je vključno s funkcijo servisa in popravil na voljo brezplačno.

Fleet Services Machine list map - web version NW-CROP

Poiščite vse na zemljevidu

Vedno vedite, kje ste nazadnje imeli svojo opremo. Vsakič, ko se stroj s senzorjem približa pametnemu telefonu ali tabličnemu računalniku z delujočo aplikacijo, se zabeleži lokacija stroja. Ko iščete del opreme, zgolj preverite na zemljevidu, ali je v skladišču, na servisu ali nekje na delu. Naše robotske kosilnice imajo vgrajen GPS in povezljivost, kar jim omogoča nenehno sledenje.

Fleet Services Machine usage in app - Web version - NW-CROP

Oglejte si, kdaj in koliko ste uporabljali opremo

Ali veste, koliko dejansko uporabljate različne vrste opreme? Z uporabo statističnih podatkov lahko preprosto sestavite dnevnik delovnega dne in natančno vidite, kdaj in koliko ste uporabljali opremo, kar omogoča vpogled v poslovanje čez sezono. Tako lahko preverite, ali imate ustrezno strojno opremo, in se izognete nepotrebnim stroškom za stroje, ki jih skoraj nikoli ne uporabljate. Dobili boste tudi dragocene napotke o tem, kako lahko bolje načrtujete svoje delo, da povečate učinkovitost in produktivnost.

Fleet Services, Maintenance plan, Web version - NW-CROP

Zgodovina servisiranja in obvestila

Senzorji spremljajo točno število ur motorja vsakega kosa opreme. Z vpogledom v sistem lahko vedno ugotovite dejansko starost in zgodovino servisiranja vsakega stroja ter stroške servisa in popravil (vključno z nadomestnimi deli). Tako boste lažje vedeli, kdaj je čas, da stroj zamenjate z novim. Poleg tega boste prejeli obvestila, ko je treba stroj servisirati. Na ta način lahko za slednjega zagotovite pravočasno vzdrževanje, se izognete stroškom za nepotrebne servise ter zmanjšate tveganje za nenačrtovane in drage izpade delovanja.

Oglejte si jih med delovanjem

Oglejte si, kako enostavno je uporabljati storitve Husqvarna Fleet Services za spremljanje uporabe vaše opreme z aplikacijo Husqvarna Fleet Services™ in aplikacijo Husqvarna Fleet Services™ Gateway.

Popoln nadzor nad robotskimi kosilnicami

Vse profesionalne robotske kosilnice serije 500 imajo vgrajeno povezljivost in standardno naročnino na storitev Husqvarna Fleet Services™. To omogoča zagon, zaustavitev, spreminjanje višine košnje ali prilagajanje urnika za eno ali več kosilnic hkrati, ne glede na to, kje se nahajate. Kosilnicam lahko v realnem času sledite na zemljevidu. Če pride do napake, boste o tem nemudoma obveščeni. Ti vpogledi v delovanje omogočajo izboljšave za zagotavljanje nemotene in učinkovite uporabe izdelkov. Oglejte si, kako lahko z našim digitalnim orodjem upravljate robotske kosilnice.

Ugotovite, kako lahko razvijate svoje podjetje

Husqvarna FleetServices, Money, Investments
Vložite v opremo, ki jo potrebujete, ne v opremo, za katero menite, da jo potrebujete.
V poročilu o rabi strojev si lahko ogledate, koliko strojev dejansko uporabljate. Morda bi lahko enako delo opravili z manj stroji. In s pomočjo ur delovanja strojev lahko ugotovite, kateri stroji vam bodo služili še eno sezono.
Husqvarna FleetServices, Preventive Maintenance
Prihranite čas in denar s preventivnim vzdrževanjem.
Z aplikacijo Husqvarna Fleet Services™ lahko pripravite strategijo vzdrževanja za vsako skupino strojev. Na ta način si zagotovite opomnike za preventivno vzdrževanje glede na priporočene servisne intervale za različne vrste opreme. S tem zmanjšate možnost časa nedelovanja in popravil, ki vas drago stanejo, ter omogočite daljšo življenjsko dobo stroja.
CO2 emissions - Carbon footprint calculator (Next Web crop)
Zagotovite si priročno orodje za zmanjšanje izpustov CO2.
Ne glede na to, ali delate za mestne oblasti ali za komercialnega podizvajalca, je zmanjšanje izpustov CO2 pomemben cilj. Kalkulator ogljičnega odtisa vam postreže s podatki in informacijami, ki jih potrebujete za ukrepanje in za poročanje napredka nosilcem interesa.
Illustration Concept Stop Watch (Next Web Crop)
Porabite manj časa za ukvarjanje z opremo.
Husqvarna Fleet Services™ nadzira opremo namesto vas. Prek tedenskih poročil in sporočil boste obveščeni, če bo treba za kaj poskrbeti. S tem prihranite čas. In kot veste, je čas denar.

Kako deluje

Sistem sledi vaši opremi z uporabo senzorjev stroja ali – kot v primeru naših profesionalnih robotskih kosilnic – vgrajene povezljivosti. Podatki o opremi se prenesejo prek povezave Bluetooth (za kosilnico Automower® je prek povezave 2G/3G). Podatki se lahko zbirajo na dva načina.

Zbiranje podatkov na terenu
Ko med opravljanjem dela izklopite opremo za odmor ali konec delovnega dne, lahko preprosto zberete vse nove podatke o stroju. Vse, kar morate storiti, je, da se prijavite v aplikacijo Husqvarna Fleet Services™ v telefonu in vsi podatki se samodejno naložijo v vaš račun.

…in nazaj v delavnici
Drugi način zbiranja podatkov je v delavnici. Če imate mobilni telefon Android (ali tablični računalnik), na katerem je v delavnici ves čas aktivna aplikacija Husqvarna Fleet Services Gateway, se vsi zajeti podatki samodejno naložijo, ko se stroji po izmeni vrnejo v skladišče.

Kombinacija teh aplikacij pomeni, da so v vašem računu v oblaku vedno na voljo posodobljeni podatki o stroji, ki so preprosto dostopni iz katere koli naprave.

Šest glavnih korakov za začetek

 1. Ustvarite račun na husqvarna.com
 2. Povabite glavno ekipo uporabnikov.
 3. Prenesite aplikacije za delo na terenu in lokacije shranjevanja.
 4. Dodajte stroje, da ustvarite seznam z inventarjem.
 5. Namestite senzorje na stroje, ki jih želite povezati.
 6. Povabite preostale uporabnike podjetja.

Začnimo.

Kaj želite storiti?

Strojna oprema

To je tisto, kar potrebujete za povezavo ročnih strojev in strojev na kolesih. Poleg tega morate imeti v skladišču nameščen poseben telefon ali tablični računalnik z aplikacijo Husqvarna Fleet Services™ Gateway. 

Husqvarna FleetServices, Machine Sensor
Senzor stroja
Senzor stroja omogoča priključevanje vseh vrst ročne opreme in strojev na kolesih.
Husqvarna FleetServices, Sensor Key
Ključ senzorja stroja iz strojnega parka
Uporablja se za odpiranje in zapiranje senzorja, na primer za zamenjavo baterije.

Pogosta vprašanja

Imam obstoječ račun Husqvarna. Ali ga lahko uporabljam?
Da, za dostop do vseh digitalnih storitev skupine Husqvarna Group lahko uporabljate isti račun skupine Husqvarna Group. Vendar se boste morali za aplikacijo Husqvarna Fleet Services™ prijaviti ločeno.

Kako se lahko prijavim in začnem?
Pojdite na URL za storitev, kliknite "Prijavite se zdaj" in izpolnite polja z zahtevanimi podatki. Na uporabljeni naslov bo poslano e-poštno sporočilo. Kliknite povezavo v e-poštnem sporočilu, da preverite svoje podatke in ustvarite geslo za svoj račun. Vaš račun je nato pripravljen za uporabo.

Zahtevajte brezplačen račun

Kakšna je razlika med aplikacijo Fleet in aplikacijo Gateway?
Mobilna aplikacija Husqvarna Fleet Services™ pomaga vodjem strojnega parka in serviserjem upravljati inventar, ko so na terenu. Aplikacija zazna senzorje strojev na terenu in njihove podatke naloži v oblak. To vključuje "zadnjo znano lokacijo", ki pomaga, da poiščete morebitno pogrešano opremo ali se prepričate, da nič ne ostane pozabljeno.

Aplikacija Fleet Gateway je zasnovana za eno samo nalogo, in sicer za zaznavanje velikega števila strojev, ko so vrnjeni v skladišče, knjiženje njihovega vračila in nato nalaganje podatkov o strojih. Aplikacija Fleet Gateway je najbolj uporabna, če miruje v prostoru za shranjevanje ter je povezana s storitvijo Wi-Fi in napajana 24 ur na dan, vsak dan v tednu. Obe aplikaciji lahko prenesete iz trgovin Apple Store in Google Play.

Ali vsak upravljavec potrebuje aplikacijo?
Ne, stroji Husqvarna Fleet Services™ zaznavajo in shranjujejo podatke o stroju tudi brez mobilne aplikacije Fleet Services ali aplikacije Gateway v bližini. Vendar mora biti za zajem zadnje znane lokacije stroja mobilna aplikacija Fleet nameščena in delujoča na telefonu, ki je v dosegu povezave Bluetooth stroja. Da dosežete stalen nadzor zadnje znane lokacije vseh strojev, je najbolje, da aplikacijo namestijo upravljavci, saj je razdalja med različnimi upravljavci lahko prevelika.

Ali lahko sledim svoji opremi v realnem času?
Če uporabljate aplikacijo Husqvarna Fleet Services™ (na mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku) na terenu in aplikacijo Husqvarna Fleet Services™ Gateway (na tabličnem računalniku) v skladiščnih prostorih, lahko opremo nadzorujete 24 ur na dan, vsak dan v tednu. V nasprotnem primeru podatki prikazujejo zadnjo znano lokacijo vaše opreme.

Ali bo aplikacija sledila položaju upravljavca?
Ne, aplikacija Husqvarna Fleet Services™ ne sledi upravljavcu. Aplikacija zazna povezavo Bluetooth prek senzorja stroja in jo shrani kot dogodek s časovnim žigom. Telefon s tem časovnim žigom sporoči svoj položaj GPS, ki zagotavlja zadnjo znano lokacijo stroja.

Kako namestim senzorje na svoji opremi?
Za dodajanje novih senzorjev stroju morate uporabljati aplikacijo Husqvarna Fleet Services™.

Najprej je treba zadevni stroj dodati v strojni park (to lahko storite z aplikacijo ali prek brskalnika). Nato zaženite aplikacijo, izberite stroj v vašem inventarju in se dotaknite gumba "Namesti senzor".

Kot naslednji korak se dotaknite možnosti "Skeniraj kodo QR" ter sprejmite, če bo aplikacija zahtevala dovoljenje za fotografiranje in snemanje videoposnetkov. S fotoaparatom v telefonu skenirajte kodo QR in se prepričajte, da ima fotoaparat dovolj svetlobe za zajem kode.

Ko bo koda zajeta, bo aplikacija samodejno dodala senzor izbranemu stroju.

Kje lahko naročim senzorje?
Senzorje lahko naročite pri profesionalnem prodajalcu izdelkov Husqvarna ali neposredno pri nas v družbi Husqvarna.

Ali je senzor odporen na zahtevno profesionalno delo?
Da, nosilec in elektronika senzorja sta izdelana za večletno uporabo v različnih delovnih aplikacijah, kot so urejanje okolice, nega dreves, gradbena dela itd.

Ali senzorji omogočajo sledenje GPS v živo?
Ne. Lokacija, ki jo zajame sistem, je vedno "zadnja znana", kot jo vidi katera koli aplikacija strojnega parka. Položaj GPS stroja se pridobi iz pametnega telefona in ne iz samega senzorja.

Ali lahko senzorje namestim na opremo drugih blagovnih znamk?
Da, senzorje lahko namestite na stroje katere koli druge blagovne znamke, da jih povežete z aplikacijo Husqvarna Fleet Services™.

Kakšni opremi lahko sledim oz. z njo upravljam?
V inventar aplikacije Fleet Services lahko dodate praktično vse vrste sredstev.

Senzor stroja Fleet Services™ lahko pridobi podatke iz naslednjih vrst strojev:

 • Stroji z bencinskimi motorji
 • Stroji z električnimi motorji
 • Številni dizelski stroji, pri katerih generator ustvarja električni tok

Primeri vrst sredstev, ki jih je mogoče dodati aplikaciji Fleet Services, so:

 • Ročno vodeni stroji
 • Sedežni stroji
 • Kosilnice Husqvarna Automower®
 • Vozila
 • Večnamenska vozila

Katere modele kosilnic Husqvarna Automower® podpira aplikacija Husqvarna Fleet Services™?

Aplikacija Husqvarna Fleet Services™ podpira vse modele kosilnic Automower®, ki so opremljeni z modulom Automower® Connect:

 • Serija 500
 • Seriji 300 in 400 X-line
 • Seriji 300 in 400 z nameščenim modulom Automower® Connect kot dodatno opremo

Opomba: Aplikacija Husqvarna Fleet Services™ ne podpira možnosti Automower® Connect@Home.

Ali lahko različnim članom osebja dodelim različne uporabniške vloge?
Da, trenutno sta v aplikaciji Husqvarna Fleet Services™ na voljo dve vlogi – vodja strojnega parka in serviser strojnega parka.

Uporabnik ima lahko več vlog.

Vloga vodje strojnega parka zagotavlja popoln dostop do računa podjetja strojnega parka, vključno s pravicami za upravljanje uporabnikov in nastavitve plačil.

Vloga serviserja strojnega parka je omejena na upravljanje inventarja sredstev.

Koliko uporabnikov lahko dodam?
Ni tehničnih omejitev glede števila uporabnikov aplikacije Husqvarna Fleet Services™.

Ali aplikacija Husqvarna Fleet Services™ deluje na mojem pametnem telefonu/tabličnem računalniku/osebnem računalniku?
Spletni portal Husqvarna Fleet Services™ deluje na tabličnih in osebnih računalnikih. Aplikacija za pametni telefon Husqvarna Fleet Services™ je na voljo tako za sistem Android kot tudi za sistem iOS. Preprosto pojdite v Google Play in/ali Appstore ter poiščite "Husqvarna Fleet Services".

Ali bo delovanje aplikacij izčrpalo baterijo?
Aplikacija mora delovati, da lahko lokacijske storitve Husqvarna Fleet Services™ pomagajo poročati o zadnji znani lokaciji strojev. Ta uporablja radio Bluetooth, zato lahko pričakujete podobno porabo energije kot pri podobnih aplikacijah za sledenje, kot so Tile, TrackR itd.

Pri nalaganju podatkov o stroju se porabi nekoliko več energije.

Ali so moje informacije varno shranjene v oblaku?
Informacije so shranjene v virih, ki so zaščiteni za požarnimi zidovi in do katerih lahko dostopa le sam sistem.

Tehnični podatki – senzor stroja
Teža: 30 g (vključno z baterijo)
Velikost: 69 x 45 x 15 mm
Baterija: CR2450 VARTA
Življenjska doba baterije, število ur delovanja motorja: pribl. 350 ur 
Življenjska doba baterije, rok uporabnosti: pribl. 10 mesecev
Radio: Bluetooth z nizko porabo energije
Velikost pomnilnika: podatki za 60 dni (ob predpostavki 8-urnega delovnika)
Najv. temperatura: 60°C
Najn. temperatura: -20°C

Tehnični podatki – vmesniški modul
Teža: 120 g (vključno s senzorjem stroja in pokrovom)
Velikost: 103 x 53 x 27 mm
Baterija: CR2450 VARTA
Življenjska doba baterije, število ur delovanja motorja: pribl. 350 ur
Življenjska doba baterije, rok uporabnosti: pribl. 10 mesecev
Radio: Bluetooth z nizko porabo energije
Velikost pomnilnika: podatki za 60 dni (ob predpostavki 8-urnega delovnika)
Najv. temperatura: 60°C
Najn. temperatura: -20°C